(VIDEO) Filmi TV “Agimet e stinës së madhe” (5 seritë)

0
1364

SERIA 1

FILMI TV “AGIMET E STINES SE MADHE” S1 from Kinematografia Shqiptare on Vimeo.


 

SERIA 2

FILMI TV “AGIMET E STINES SE MADHE” S2 from Kinematografia Shqiptare on Vimeo.


 

SERIA 3

AGIMET E STINES SE MADHE (S-3).mp4 from Kinematografia Shqiptare on Dailymotion


 

SERIA 4

AGIMET E STINES SE MADHE ( S-4).mp4 from Kinematografia Shqiptare on Dailymotion 

 


 

SERIA 5 DHE E FUNDIT!

AGIMET E STINES SE MADHE (S-5).mp4 from Kinematografia Shqiptare on Dailymotion

FILMI TELEVIZIV
“Agimet e stines se madhe”

Film televiziv shqiptar me seri i realizuar nga RTSH në vitin 1981. Filmi merr shkas nga ngjarjet që ndodhën në Shqipëri pas luftës së II-të botërore. Pushteti i ri komunist duhet ti bëjë ballë reaksioni të klasave të përmbysura,të rindërtojë vendin e shkatërruar nga lufta, të bëjë reformën agrare. Lufta midis pushtetarëve të rinj dhe ish-bejlerëve, tregtarëve e borgjezëve të mëdhenj të organizuara në banda të armatosura bëhet e rreptë dhe me humbje nga të dyja palët. Është për të përmendur parabola e Latif Borës (Vangjush Furxhiu) (Artist i Popullit) që padashur vihet në shërbim të këtyre të fundit,por përfundimisht komunistët do të dalin fitimtarë.

Prodhimi (C) Copyright : RTSH, Tiranë, 1981.

S: Vath Koreshi /  R: Albert Minga / O: Bujar Kokonozi
Pi: Rexhep Aliaj  / M: Limoz Dizdari-AM-;
Z: Naum Lasku / RM : Ismail Balla / PK : Bashkim Zahaj ;
G : Edmond Lako / AR : Ilir Bega, Sefer Pema ;
AO: Ardian Paja / Pir: Skënder Batku, Luftar Brace ;
Red: Adem Avdo / Miks: Mira Lyta, Kleodora Gaxho ;
N: Pajtim Puci, Ilir Rafaeli, Nikolin Gjoni;
Teknologe : Elvira Muta, Shpresa Koci ;
Mo: Rezarta Kokalari / D: Ylli Kokona ;
Di: Ferdinand Deda –AM-

INTERPRETOJNE NE ROLE
Sulejman Pitarka…Ali beu
Stavri Shkurti…..Zalo Kapllani
Vangjush Furxhi….Latif Bora
Agim Qirjaqi…….Astriti, i dërguari i Partisë
Fane Bita……….Sulo Abazi
Jani Riza……….Bunac Saliu
Pandi Raidhi…….Sharko Sheqi
Jorgaq Tushe…….Rezbati
Gjergj Melo…….Tomorr Gjika, Sekretari i partisë
Kastriot Çaushi….Gori Muzaka
Albert Verria……Solle Lili
Hajrie Rondo…….Xifja, bashkëshortja e Bunac Saliut
Petrika Riza…….Rusta
Zhani Petro……..Z. Hamdi Caka, avokati
Fadil Kujovska……Mehill Bani, tekniku i urës
Flurans Ilia…….Goni
Vladimir Muzha…..Dushan Leta
Perika Gjezi…….Skenderi, Kryetari i Pushtetit
Mario Ashiku…….Z. Maluka, avokati në Tiranë
Eduart Makri…….Aristoteli
Marta Burda……..Naja, nëna e Aristotelit
Paskualina Shllaku..E fejuara e Gori Muzakës
Merkur Bozgo……..Z. Ali
Eli Disho………..Fatimeja, komshia e Tomorrit
Sejfulla Myftari….Mundesi
Vangjel Grabocka….Idriz Cenko
Dhimitër Trajçe…..Demir Aga
Koço Qendro………Aleks Lili
Lindita Sota……..Bashkëshortja e Mehill Banit
Petraq Xhillari…..Mësuesi i Muzikës
Agron Musaraj…….Punonjësi i zyrës së Përmbarimit

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden si me poshte:

__________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here