(VIDEO) FILMI “VAJZAT ME KORDELE TË KUQE”!

0
2630

 

Vajzat me kordele të kuqe është një film i vitit 1978
prodhim i Kinostudios “Shqiperia e Re.

Regjia: Gëzim Erebara. Skenari: Luan Rama

Përmbajtja e filmit
Filmi ka në qendër aktivitetin e Jetës një vajzë e re nxënëse në shkollën e vajzave. Jeta është anëtare e grupit ilegal dhe ngre në shkollën e saj grupin e të rejave antifashiste. Gjatë një feste mësuesit fashistë duan të detyrojnë nxënësit të këndojnë himnin fashist gjë që çon në një nga demonstratat më të mëdha në kryeqytet gjatë së cilës Ne kete Jeta arrestohet dhe me pas ekzekutohet.

Aktorët në role
Marjeta Ljarja…. Jeta
Anisa Markarian…. Dhurata
Vangjel Heba…… Drejtori i shkolles
Tinka Kurti….. zonja Mançini
Drita Pelingu….. Zonja Kavalero
Shpresa Bërdëllima…… zonjusha Gajtani
Dhimitra Plasari….. Teuta
Teuta Keçi….. Ela
Arben Imami….. Sandri
Edmond Budina….. Andrea
Sandër Prosi…. Safeti
Zhani Ziçishti….. Resuli
Edita Shkreta….. Ollga
Rudina Kovaçi….. Bahrija
Vangjel Toçe….. Oficeri italian
Llambi Kaçani…… Oficeri i kuesturës
Agim Shuke……mesuesi
Marika Kallamata…..xhemilja
Eva Pëllumbi…..njera nga vajzat studente
Vegim Xhani…..oficeri italian

në episode
Lazer Vlashi….Kuestori
Gjon Karma….Mik i Safetit
Dario Llukaçi…..biznesmen italian
Xhafer Xhafa….roje e shkolles
Hasan Fico….pjese e cirkut
Ndrek Shkjezi….babai i Jetes
Lec Vuksani…..
Ndoc Luka…..oficer italian

Skeda e filmit si me poshte:

____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply