(VIDEO) Filmi “Vendimi”!

0
1009

_____________________

Vazhdimi i filmit si me poshte:

 

FILMI “VENDIMI”! from Kinematografia Shqiptare 

Filmi “Vendimi” është prodhuar nga Kinostudioja “Shqipëria e Re” në vitin 1984.

Regjisor: Kristaq Dhamo
Skenari Spiro Dede dhe Neshat Tozaj,
Producent: Shqipëria e Re
Muzika: Kujtim Laro

INTERPRETOJNE
Kastriot Çaushi……..Kujtimi
Fane Bita……..Isai
Eva Alikaj……..Drita
Edmond Budina……..Kreshniku
Guljelm Radoja……..Kolonel Leciano
Serafin Fanku……..Filipi
Bujar Lako……..Keshilltari
Ndriçim Xhepa……..Veroniku
Petrit Malaj……..Petriti
Xhevdet Ferri……..Sadriu
Anastas Kristofori……..Kuestori i Tiranes
Valentina Xhezo……..Klodita
Stavri Shkurti……..Kiço
Robert Ndrenika……..Reshteri
Vasil Dilo……..Gjergji
Koço Qendro……..Aleks Xinxa
Liza Laska……..Nëna
Gjon Karma……..Miço Falli
Vangjush Furxhi……..telegrafisti
Ndrek Shkjezi……..

Permbajtja e filmit
Maj 1942. Shqipëria ndodhet nën pushtimin fashist në luftën e Dytë Botërore. Pushtuesit po përpiqen me të gjtha mënyrat të zbulojnë drejtuesit e partisë komuniste të Shqipërisë dhe të fshijnë lëvizjen popullore për liri. Në këtë situate, komunistët përballen me detyrën e zbulimit të tradhëtarëve.

 

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden si me poshte:

Referenca: Filmi Artistik Shqiptar (1957 – 1985) / Shtepia Botuese “8 Nentori” /A. T Hoxha

________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply