(VIDEO) FILMI “VITET E PRITJES”!

0
1498

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”!
Vitet e pritjes është film prodhuar nga Kinostudio Shqipëria e Re i xhiruar në vitin 1989 dhe i shfaqur ne 1990.
Regjia: Esat Musliu,
Skenari: Teodor Laço, E. Musliu,
Muzika: Limos Dizdari.

Përmbajtja e filmit
Mesi i viteve ’20. Gjon Kodri kthehet nga Amerika por e ka të pamundur të integrohet përsëri në jetë. Të gjithë e pyesin për emigrantë të tjerë që nuk kanë më lidhje me familjet por Jano rri i heshtur dhe nuk është në gjëndje të komunikojë me të tjerët që e rrethojnë.

INTERPRETOJNE:
Xhevdet Ferri … Gjon Kodri
Marjeta Ljarja … Nërënxa, motra e Helenës
Rajmonda Bulku … Magda, gruaja e emigrantit nga Alaska
Rozeta Ferri … Helena
Stavri Shkurti … fajdexhiu, Filipi
Sheri Mita … tregëtari, Qëndro Bukhudhra
Margarita Xhepa … nëna e Helenës
Birçe Hasko … xha Rufeti
Vasjan Lame … Seko, i gjymtuari nga Alaska
Artur Gorishti … Leko
Merita Gjyriqi …
Ilia Shyti … gjyshi i Gjonit
Donald Kokona … Gjoni i vogël
Ariola Rrenja …
Drita Haxhiraj …
Rajmonda Aleksi … motra e Gjonit
në episode
Marika Kallamata…
Marta Burda …
Ngjarjet e ketij filmi jane zhvilluar ne lendinen e loteve ne Korce.


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply