(VIDEO) FILMI “YJET E NETËVE TË GJATA”!

0
1716

 

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
“Yjet e neteve te gjata”

Film i prodhuar në vitin 1973.
Regjisor: Viktor Gjika
Skenari: Viktor Gjika
Producent: Shqipëria e re
Muzika: Kujtim Laro.

Përmbajtja e filmit
Lufta antifashiste. Tafili djali i nënë Pashakos vritet nga fashistët. Pushtuesit të ndihmuar nga spiunët bëjnë bastisje në fshatin e Pashakos dhe e thërrasin atë dhe djemtë e tjerë të saj që të bëjnë identifikimin e ilegalit por asnjë nga familja nuk tregon se Tafili është i tyre. Rezistenca e Pashakos vazhdon megjithë raprezaljet që nuk kanë të mbaruar.

Aktorët në role:
Tinka Kurti……..Nene Pashako
Sandër Prosi…….Komandant Vrana Vlonjati
Pandi Raidhi…….Ago Beqoja
Llazi Serbo……..Dalani, djali i Pashakos
Esat Teliti……..Meto, djali i Pashakos
Petrika Riza
Jani Skorovoti
Dhimitër Orgocka……Bato Kolaneci
Kadri Pirro……kapiteni italian
Thimi Filipi……xhandar Gori
Lec Shllaku
Rikard Ljarja……xhandari shqiptar
Niko Kanxheri……Marko Bojalliu
Nazif Tale
Guri Kamenica
Eglantina Kume
Justina Aliaj
Sheri Mita………Xhelo Paterica
Ilia Shyti………Zekoja
Jani Riza……..Antonio, xhandari italian
Sokol Çami

Per nje informacion me te detajuar edhe rreth stafit prapa kamerave, shikoni skeden si me poshte:

Shesh xhirimi i filmit “Yje te neteve te gjata”
Shesh xhirimi i filmit , trukimi i aktoreve per skenen e radhes

__________________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply