(VIDEO) INTERVAL MUZIKOR | “NJË DJEP NË BARRIKADE” – MARINA GRABOVARI!

0
1620

INTERVAL MUZIKOR – ZERA TE ARTE TE MIKROFONIT TE KENGES
Marina Grabovari | Nje djep ne barrikade

Muzika: Avni Mula
Teksti: Hysni Milloshi
Interpretuar ne Festivalin e 21-te te Kenges ne TVSH – 1982

(INTERVAL MUZIKOR) “NJE DJEP NE BARRIKADE” – MARINA GRABOVARI | #KinematografiaShqiptare from Kinematografia Shqiptare on Vimeo.

Me flakë epopeja
Po shkruhej në Tiranë,
Një botë tek agonte
Nga syri i pushkës pamë.

Një nuse në barrikada
Vendos një djep fëmije,
Shaminë hoq të na lidhte
Plagët rrënjë lirie.

Dhe turravrap mes predhash
I biri e kërkonte,
Por nusja pozicionet
Me djepin tok mbronte.

Trimëresha mbante djepin
Dhe foshnja ndiqte nënën,
Që djali të mos vritej
Përpara vinim zëmrën.

Ne ishim komunistë,
Shokë të Enverit.
Partia na kaliti,
Besnikë në rrugë të nderit.

Ne jemi komunistë,
Shokë të Enverit.
Partia na kaliti,
Besnikë në rrugë të nderit.

Në sulme të përgjakura
Me zjarr ku digjej nata
Si monument po ngrihej
Ky djep në barrikada.

Nën palët e flamurit
Tiranës mbi bunkere
Një nuse rend përpara
Me krahët hapur n’ere.

Trimëresha mbante djepin
Dhe foshnja ndiqte nënën,
Që djali të mos vritej
Përpara vinim zëmrën.

Ne ishim komunistë,
Shokë të Enverit.
Partia na kaliti,
Besnikë në rrugë të nderit.

Ne jemi komunistë,
Shokë të Enverit.
Partia na kaliti,
Besnikë në rrugë të nderit.

Ne jemi komunistë!


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply