(VIDEO) Këndon Tefta Tashko Koco!

0
1213

Kendon Tefta Tashko

Përshkrimi: Magnetofon ku degjohen kenget e Tefta Tashko Kocos. Panorame malesh, perrua, krua fshati ku vajzat mbushin uje. Skulptori Thoma Thomai nis te beje bustin e kengetares. Foto te Teftes kur ka qene femije. Pamje e Parisit ku ajo ka mbaruar studimet. Medalja qe ajo ka marre ne kenge 274.70m. Foto e Teftes duke luajtur ne piano. Rrugicat e Korces. Flet sinkron Marie Kraja mbi kujtimet e saj per Tefta Tashkon. Zeliha Sina duke degjuar. Pamje e punishtes se kadaifit ne pazarin e vjeter te Tiranes. Baki Kongoli flet sinkron mbi kujtimet e tij per Tefta Tashkon. Foto e Teftes me kostum kombetar. 279, 30 m. Foto e Teftes duke dhene koncert ne Korce. Foto te qyteteve Shkoder, Berat, Elbasan ku Tefta ka dhene koncertet e saj. Flet sinkron Lola Gjoka si e ka njohur Tefta Tashkon. Kuadro partizanesh duke u ngjitur ne male. Foto te Teftes duke interpretuar ne role ne opera te ndryshme. Pamje e shkolles se mesme te muzikes “Tefta Tashko Koco” ne Tirane. Pamje e jashtme dhe e brendshme e saj. Skulptori Thoma Thomai ka mbaruar tashme bustin e kengetares. Pamje e bustit. 294, 60m.

Operator: Niko Theodhosi
Bashkëpunëtorë: Esat Musliu, Koco Tollko, Tomi Vaso, Manushaqe Halili, Azis Karalliu
Shenime: Film portret per Tefta Tashko Kocon, Artiste e Popullit. Regjia: Marianthi Xhako
Skenari: Vllasova Musta, Marianthi Xhako
Muzika: Nina Harito, formulim
Producent:Kinostudio “Shqiperia e re” Viti: 1973
Kohëzgjatja: 30 min
Informacioni simbas AQSHF

______________________________
Kinematografia Shqiptare 2013-2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here