(VIDEO) “KËNGA E 5 HERONJVE” | SHYQYRI ALUSHI!

0
3446

 

“KENGA E 5 HERONJVE TE VIGUT” | SHYQYRI ALUSHI.
“Kenga e 5 heronjeve” kenduar nga mjeshtri i muzikes popullore, tashme i ndjeri Shyqyri Alushi, shoqeruar me video nga filmi “Besa e kuqe” pikerisht nga episodi i rrethimit.

Heeee hej, cu tund toka, gjemoj shkambi
Ne mes te nje sheshi te Mirdites
dalin trathtat (tradhetaret / kelysht) e Markagjonit
me kap gjalle keto djem t` Partise
dalin trathtat e Markagjonit
me kap gjalle keto djem t` Partise

He, he, heeej
Del Ndoc Mazi ylli i lirise
djale i popullit dhe i Partise
Naim Gjyli sokol djale
partizan o me yll ne balle
Naim Gjyli sokol djale
partizan o me yll ne balle

He, he, heeej
Flake per flake Ahmet Haxhia
hej c`djale trim ka rrit Partia
bashke me shokun Hydajet
per Atdhe sec e dhane jeten
bashke me shokun Hydajet
per Atdhe sec e dhane jeten

He, he, heeej
Shkreh marshinen Ndoc Mark Deda
flake i qesin syte si shigjeta
djale i rritun ne maje te malit
c`po lufton si burre shqiptari.
djale i rritun ne maje te malit
c`po lufton si burre shqiptari

He, he, heeej
Conju ju rini shkodrane
shifni monument partizan
keto qene djemte e kesaj Parti
keto 5 heronjt te kesaj Shqipni
keto dhane jeten per liri
he, he, heeej, per Atdhe o oooo
per kete Shqiperi
O hej!

The song dedicated to 5 albanian heroes, too much young to die, who were killed in an ambush and in infidelity by Gjon Markagjoni`s men, a Nazi-fascist collaboraters group, on August 21-1944.

 

___________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply