(VIDEO) KËNGA PARTIZANE!

0
1309

_________________
Dokumentari i Kinostudios “Shqiperia e re”
KENGA PARTIZANE!
Përshkrimi: Monumenti i partizanit ne Permet. Lapidari i brigades se I re sulmuese,Vithkuq. Pamje e shume permendoreve te luftes NC ÇL Tirane. Pamje e muzeut nga brenda. Bashke me armet jane vendosur dhe veglat muzikore qe kane pasur partizanet. Kol Jakova flet sinkron. Degjohet kenga “Tre heronjte e Shkodres”. Jepet nje epispod nga sulmi i partizaneve. Partizanja e vjeter Nexhmije Hoxha duke ju treguar niperve te saj albumin e brigades. Pamje e nje ujvare. Fusha me lule mali. Kenga “Dalengadale po vjen behari”. Çeta ne fushim duke pushuar dhe kenduar. Nena e Shyqeri Alimerkos duke vendosur lule ne varezat e deshmoreve, Vlore. Femijet vendosin gjithashtu lule.

Nje grup pionieresh dhe nje ish partizan duke kenduar kengen “O i vogel o partizan”. Mentor Xhemali duke pare tabllone “Gryka e Mezhgoranit”. Kendon kengen e Asim Zenelit. Veterani Gaqo Kollumbi dhe Fatmir Gjata duke biseduar me nje grup te rinjsh. Kendojne kengen “Plaku dhe i riu”. Fatmir Gjata flet sinkron. Male me debore, partizanet ne marshim. Pamje e fushave te mbjella. Aksionistet duke punuar ne aksion. Te rinjte ne marshim. Hyjne ne fshat ku fshataret i presin me dashuri.

Shkembinj te eger. Gjermanet duke marshuar, aeroplanet gjermane, shtepi te djegura. Kompozitori Kristo Kono duke kompozuar. Kenga e “Deshmoreve te Pojskes”. Pamje e maleve te larte. Pamje e detit. Pamje e nje pikture. Kenga “Hakmarrje rini”. Pikturat “Dy brezat”, Enveri, divizioni i pare, çlirimi i Tiranes. Flet Gaqo Avrazi sinkron. Varret e deshmoreve. Hymni i ushtrise. Festa e nje brigade, parakalojne ish partizanet. Lapidare te ndryshem nga e gjithe Shqiperia. Partizani ne Permet. Flamuj qe valviten.

Operator: Sokrat Musha

Bashkëpunëtorë: Donika Muçi, Vangjel Leka
Regjia: Endri Keko
Skenari: Agim Shehu
Muzika:
Producent: Kinostudio “Shqiperia e Re”
Viti: 1974
Kohëzgjatja: 28 min
Informacioni simbas AQSHF


________________
Kinematografia Shqiptare  ne aktivitet qe ne vitin 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here