(VIDEO) “Lumja ti moj Shqipëri”!

0
1160

LUMJA TI MOJ SHQIPERI
Përshkrimi: Enver Hoxha ne tribune me rastin e 1 Majit. Parakalimi i fiskulturisteve me flamuj ne duar. Pamje e shtepise se Partise. Pamje nga varferia e popullit shqiptar. Foto nga demostratat e popullit kunder pushtimit fashist. Trakti qe flet per formimin e Partise. Dokumentat falso te Enver Hoxhes. Foto te ndryshme te Enver Hoxhes dhe partizaneve. Partizanet ne marshim. Aspekte nga dita e pare e çlirimit. Parakalon Enver Hoxha dhe Mehemt Shehu. Ngritja e flamurit. Pamje e Tiranes, Shkodres, Durresit, Krujes, Gjirokastres. Shtetezimi i bankave dhe i shoqerive te tjera te huaja. Aspekte nga rindertimim i vendit. Aspekte nga gjyqet e popullit. Nxjerrja e armeve nga kishat. Varrimi i eshtrave te deshmoreve. Enver Hoxha duke i shoqeruar.

Enver Hoxha duke votuar per Republiken Popullore. Enver Hoxha duke folur ne miting. Aspekte nga ndarja e tokave dhe dhenia e tapive. Pamje nga pazari i vjeter i Tiranes. Aspekte nga Kongresi i Pare. Flet Enver Hoxha. Aspekte nga puna ne uzinat dhe fabrikat e vendit per ngritjen e ekonomise. Enver Hoxha duke u takuar dhe biseduar me punetoret. Pamje nga puna ne tezgjah dhe ne uzinen “Enver”. Rinia duke u nisur ne aksionin e hekurudhes. Enver Hoxha ne tribune, aksionistet duke parakaluar. Vullnetaret duke punuar. Enver Hoxha pret shiritin. Treni duke ecur. Enver Hoxha dhe Mehmet Shehu ne takimin me femijet. Femijet dukie mesuar neper shkolla. Enver Hoxha duke folur ne asamble. Konferenca e Parisit, degjohet zeri i Enver Hoxhes qe flet. Mehmet Shehu duke u folur oficereve. Pamje e Moskes. Enver Hoxha dhe Stalini. Pamje e Mauzoleumit. Vizita e Enver Hoxhes ne Bullgari. Enver Hoxha duke biseduar me Gjergj Dimitrovin. Enver Hoxha duke folur ne tribune.

Enver Hoxha flet sinkron ne Kongresin e Pare. Duken Mehmet Shehu, Manush Myftiu. Pamje nga puset e naftes, aspekte nga bonifikimi i kenetave. Traktoret duke punuar token. Aspekte nga dhenia e lemit te pare. Pamje nga kullosja e bagetise. Operacione te ndryshme nga mjeket tane, pamje nga puna ne Kinostudion e porsa ndertuar, laboratori i pare. Pamje e pusit ne 1952 dhe gazi qe del prej tij. Vizita e Enver Hoxhes ne 1952, ai ne mes te popullit. Kudo pritet nga malesoret. Enver Hoxha duke biseduar me fshataret. Aspekte nga puna e minatoreve. Pamje nga puna ne hidrocentralin e pare. Pamje e bustit te Leninit, inagurimi i tij. Flet Enver Hoxha. Enver Hoxha ne zyren e tij. Pamje e Moskes. Hrushovi dhe te tjere ne Kremlin. Pamje nga kongresi i B.S. Aspekte nga vizita e Hurshovit ne Amerike, bombardime, Ku Klus Klani me ceremonite e tij. Protestat ne Amerike.

Pamje e selise se K.Q. Enver Hoxha ne zyre. Pamje e Kremlinit dhe te Topit dhe Kambane Car. Pamje e Kremlinit brenda. Piktura ku tregojne Enver Hoxhen duke folur ne Moske. Enver Hoxha ne zyre. Aspekte nga shuarja e pusit 502. Pamje nga mitingu ne Vlore, Enver Hoxha duke ngritur flamurin me rastin e 60 vjetorit. Pamje e Hidrocentralit Karl Marks. Enver Hoxha duke u takuar me Sali Vaten. Pamje e diges. Aspekte nga kongresi i V i P.P.SH. Enver Hoxha duke folur, sinkron. Aspekte nga nxjerrja e mineralit. Aspekte nga puna ne uzinen Traktori. Pamje nga zona industriale e vendit. Femije duke luajtur. Pamje e revistave te huaja. Pamje nga fjala e Halim Budos ne O.K.B. Pamje nga forca jona ushtarake. Kudo populli ushtar. Aspekte nga vizita e Enver Hoxhes ne Korçe. Ai duke biseduar me punetoret. Enver Hoxha duke biseduar me te rinjte.

Pamje nga Universiteti i Tiranes. Auditoret e ndryshem te saj. Aspekte nga kongresi i lidhjes se shkrimtareve. Enver Hoxha ne takim me artistet. Enver Hoxha duke folur me Aleks Buden ne Akademine e Shkencave. Vizita e Enver Hoxhes ne Korçe, ne shkollen ku ka mesuar. Enver Hoxha ne mes te klases punetore. Duke i rene kurdhes. Aspekte nga elektrifikimi i vendit. Pamje nga puna ne uzinen e telit Shkoder. Pamje nga hidrocentrali i Bistrices. Enver Hoxha merr stafeten. Takimi i Enverit me nenat e deshmoreve ne Gjirokaster. Bisedat e tij te perzemerta me nenat e deshmoreve. Vizita e tij ne shtepine muze ku ka lindur. Enver Hoxha me femijet e tij ne kopesht. Pamje e varrezave te deshmoreve, homazhet ne to. Enver Hoxha me vajzen e Bardhok Bibes. Enver Hoxha duke nderuar me grusht kujtimin e deshmoreve.

Enver Hoxha duke vizituar shtepine muze te Çerçiz Topullit. Pamje e Gjirokastres. Pamje nga mitingu ne Kruje me rastin e 500 vjetorit te Skenderbeut ku vendoset busti i tij. Enver Hoxha ne mes te popullit. Me kapele fshatare futet ne kafene tradicionalete Krujes. Aspekte nga punet ne bujqesi. Enver Hoxha me fshataret e Gerçallise. Pamje nga puna qe behej ne Diber gjate punes per rregullimin e demtimeve te termetit. Vizita e Enver Hoxhes me kete rast. Ai duke biseduar me fshataret. Enver Hoxha duke u takuar me vullnetaret e rinise. Enver Hoxha ne tren. Inagurimi i hekurudhes. Enver Hoxha me gurskalitesit. Enver Hoxha ne mes te femijeve ne Kukes.

Vizita e Enver Hoxhes ne Dragobi. Ai duke biseduar me fshataret. Enver Hoxha ne Skrapar, biseda e tij me veteranet. Enver Hoxha duke u perqafuar me Babe Myslymin ne Peze. Pamje nga transportimi i peshave te renda. Vizita e Enver Hoxhes ne Uzinen “Enver “. Pamje nga veprat industriale te vendit. Enver Hoxha duke folur. Pamje nga Kongresi i 7-te i P.P.SH. Enver Hoxha duke folur, sinkron. Pamje nga shperthimi i madh ne Fierze. Aspekte nga puna atje. Gazetat e huaja qe flasin per Shqiperine. Pamje e Tiranes. Pamje e Skenderbeut. Gazeta qe shkruan per noten e Qeverise Kineze. Pamje e statujave te Pekinit. Foto te Mao Ce Dunit me Shtraus Hitlerin, pamje nga bombardimet. Takimi i kinezeve me Huan Karlosin. Protestat e popujve. Takimi i kinezeve me imperialistet. Protestat.

Pamje e gazetave dhe njerezit qe lexojne ato. Pamje nga puna ne Metalurgji. Pamje nga vizita e Enver Hoxhes ne Gjirokaster e ne Dropull. Vizita e Enver Hoxhes ne Sarande dhe ne Ksamil. Enver Hoxha ne Kongresin e Gruas. Pamje nga mitingu ne Tirane me rastin e 100 vjetorit te Lidhjes Shqiptare te Prizrenit. Enver Hoxha ne tribune. Nje femije i uron ditelindjen.

Operator: Sokrat Musha
Bashkëpunëtorë: Manushaqe Halili, Skender Nuzi
Vleresime: Çmimi i pare i festivalit te III te filmit dokumentar.
Shenime: Filmi i kushtohet 70 vjetorit te Enver Hoxhes dhe eshte bazuar ne materjalet arkivakle te Arkivit Shteteror te Filmit.
Regjia: Endri Keko
Skenari: Llazar Siliqi, Vath Koreshi
Muzika: Limoz Dizdari
Producent: Kinostudio “Shqiperia e Re”
Viti: 1978
Kohëzgjatja: 74 min


________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply