(VIDEO) Filmi “Nga mesi i errësirës”!

0
1003

______________________

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

 

FILMI “NGA MESI I ERRESIRES”! from Kinematografia Shqiptare on Dailymotion

“Nga mesi i errësirës” eshte nje film prodhim i
Kinostudios “Shqiperia e Re” i vitit 1978

Regjisor : Kristaq Dhamo
Skenari : Vath Koreshi, Neshat Tozaj
Producent : Shqipëria e re
Muzika : Kujtim Laro

INTERPRETOJNE:
Krenar Arifi… Petriti
Perika Gjezi… Gjergji
Mirush Kabashi… Arifi
Zhani Ziçishti… Jani
Tonin Ujka… Drini
Ndrek Luca… Xha Meti
Enver Dauti… Ministër i Brendshëm
Albert Vërria… Ibishi
Reshat Arbana… Ugolini
Fitim Makashi… Togeri
Ilia Shyti… Myrdari
Liza Hajati… Gabriela
Anton Pilo
Theofil Haxhijani… Zeqo
Ferdinand Radi… Kapter Ilmiu
Petraq Xhillari… Dyqanxhiu
Anila Sula… Sabije…mikesha e Petritit

Petriti, një djalë i varfër hynë në punë si pastrues në Ministrin e brendshme fashiste, gjatë pushtimit fashist në Shqipëri. Ai njihet me Gjergjin, një ilegal i cili kërkon nga djaloshi i ri të zbulon të fshehta e tyre përmes këtyre korridoreve, dhe nënpunësve të fashizmit. Duke parë mizorinë e tyre,ai kërkon të largohet nga ai vend i cili i krijon vetën urrejtje, por Gjergji i kërkon që të vazhdojë të punojë me durim, për të arritur qëllimin e tyre. Vrasja e Gjergjit ia shton akoma më tepër errejtjen, ku bashkëpunon me pjesëtarët e grupit të Tiranës për të rrëmbyer arkiv sekret e më të rëndësishëm të ministrisë.

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden informative te ketij filmi:


______________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.