(VIDEO) “RRJEDH NË KËNGË E LIGJERIME” – VAÇE ZELA!

0
1820

INTERVAL MUZIKOR – ZERA TE ARTE TE MIKROFONIT TE KENGES
Vace zela – Rrjedh ne kenge e ligjerime!

Muzika: Feim Ibrahimi
Teksti: Gjoke Beci

“Rrjedh ne kenge e ligjerime-Vace Zela from Kinematografia Shqiptare on Vimeo.

Eh i fortë po shndrit ai diell
dhe burimi këngës lugjeve
i përcjell.

Eh i fortë po ngroh ky diell
edhe trimat nëpër mend mi sjell,
mi përkëdhel.

Nga ky diell i kohës sime
shndrisin shekujt në agime
dhe naganti i shqiptarit zjarr
flakëron!

Ref.
Po ku ka si ti, o Shqipëria ime,
O fisnikja përmbi gur.
Rrjedh në këngë e ligjërime,
ballëlarta me flamur!

E i fortë po bien ai tel,
dhe lahuta tingujt mi çon larg,
m’i përcjell.

E i forte po bjen ai tel,
partizanët nëpër mend mi sjell,
po m’i sjell.

Nga ky zë i tokës sime
flasin shekujt me gjëmime,
edhe krisma e shqiptarit vjen
brez më brez.

Ref.
Po ku ka si ti, o Shqipëria ime,
O fisnikja përmbi gur.
Rrjedh në këngë e ligjërime,
ballëlarta me flamur!


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply