(VIDEO) “Shtepite malore te pushimit”

0
912

 

Dokumentare te Kinostudios “Shqiperia e re”
“Shtepite malore te pushimit”

Përshkrimi: Panorame e Tiranes nga lart. Pamje e rrugeve te mbushur me njerez. Pamje nga punetoret dhe nxenesit qe punojne dhe mesojne ne sektore te ndryshem te jetes. Autobuzet qe çojne njerzit ne shtepite e pushimit. Pamje e ujrave duke rrjedhur neper shkembinjte. Pamje e alpeve. Pamje e lugines se Thethit. Ndertesat e kampit te pushimit te pioniereve. Pamje e dhomave brenda. Pamje e ujit te Thethit duke kaluar neper shkembijte. Ujvara duke rrjedhur. Pamje e Razmes. Shtepia e pushimit te punetoreve, shtepite karakteristike te saj. Njerezit duke kaluar pushimet e tyre. Nje grua flet sinkron. Amatoret duke dhene koncert per kampistet. Kampistet qe bejne nje shetitje ne mal. Ata ne darke duke pare televizor.

Pamje e pyllit te Qafe Shtames. Pamje e shtepise se pushimit “Bardhok Biba”. Pamje e ambjenteve rrethues te kampit. Pamje e shtepise se pushimit te Dajtit. Kampistet duke kaluar kohen e lire. Pamje e Pogradecit. Shtepia e pushimit te pionereve. Pionieret duke u futur ne liqen. Ata duke mbledhur zarzavate ne kopshtin e kampit. Aspekte nga jeta e pasur artistike dhe kulturale ne kamp. Shetitje ne ujrat qe ushqejne Ohrin. Pamje e shtepise se pushimit Shiroke. Aspekte nga lojrat popullore qe organizojne femijet. Pionieret duke vizituar Vaun e Dejes. Bisede e pioniereve me kufitaret. Shetitje ne ishullin e zogjve. Pamje e dhomave te gjumit te pioniereve. Pamje e pyllit te Voskopojes. Femijet duke u lare. Kalimi i kohes se lire. Veterani duke u folur pionierve para lapidarit te Koçi Bakos. Pionieret alpiniste duke u ngjitur ne mal, kalimi i nates ne pyll. Pamje e çadrave te ngritura prej tyre.

Pamje e shtepise se pushimit te punetorve ne Voskopoje. Pamje e kopshteve dhe e pyllit ku punonjesit qetesohen. Panorame e Dardhes. Pamje nje valle korçare Dardhare. Kampistet duke u ndare neper shtepite e fshatareve, nje plake flet per historikun e Dardhes. Aspekte nga pikniket e organizuara nga kampistet. Pamje e shtepise se pushimit te punonjesve ne Korçe. Pamje e ambjenteve brenda. Aspekte nga nje mbremje vallzimi. Grupi karakteristik i Korçes jep nje koncert per kampistet.

Redaktor: Ilia Dede

Operator: Ibrahim Kasapi

Bashkëpunëtorë: Adriana Elini
Regjia: Adriana Elini
Skenari: –
Muzika: –
Producent: Kinostudio”Shqiperia e Re”
Viti: 1978
Kohëzgjatja: 20 min.

(informacioni simbas AQSHF-se)

__________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe nga viti 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply