(VIDEO) TRE DEKADA TË FILMIT SHQIPTAR (1947-1977)!

0
761

TRE DEKADA TË FILMIT SHQIPTAR (1947-1977)!
Video 1

____________

Video 2 (vazhdimi)

___________________________________________________

Pamje nga filmi

Tri dekada te kinematografise shqiptare
Përshkrimi: Aspekte nga Shqiperia ne kohen e Zogut, cermonia e marteses se tij. Pamje te germadhave te luftes N. Cl. Partizanet qe hyjne ne qytetet e çliruara. Dita e çlirimit, Enver Hoxha me lule ne duar, nje partizan ngre flamurin. Enver Hoxha duke folur ne tribune. Aspekte nga dokumentari “Komandanti viziton Shqiperine e Jugut”. Aspekte nga kongresi i I re i P.K.SH. Enver Hoxha duke folur. Aspekte nga xhirimet ne hekurudhen e rinise Durres-Tirane. Kronika te xhiruara gjate viteve 1947-1952. Pamje nga inagurimi i “Kombinatit te tekstileve “Stalin” dhe hidrocentrali “Lenin”. Pamje nga inagurimi i Kinostudios. Aspekte nga dokumentari “Leter nga fshati”. Aspekte nga filmi “Pusi 542”. Aspekte nga dokumentari “Drite mbi Shqiperi”. Rruga e Drites. Aspekte nga dokumentari “4 kenge per Partine” ku flet per Mosken. Enver Hoxha duke u takuar me marinaret. Mitingu para K.Q. te Partise.

Aspekte nga dokumentari “Kur vjen Nentori” dhe “Reportazh nga Kurbneshi”. Pamje nga ndertimi i metalurgjise se zeze. Aspekte nga “Poeme per çelikun”, “Ferza Ushton”, “Drite mbi tunel”, “Me ndertuesit e nje vepre”, “Ne flaket e revolucionit”.

Aspekte nga filmat dokumentare “Dhjetor 67”, “Biri i Partise”, “Cuca trimereshe”, “Qemal Stafa”, “Ata nuk vdesin”, “Vellezerit Topulli”, “Migjeni”.

Aspekte nga filmi dokumentar “Migjeni”, “Gjirokastra”, “Qytetet Ilire”, “Lashtesia e nje qyteti”, “Ne gjurmet e nje tradite”, “Arti popullor i punimit ne dru”, “Qilimat tane”, “Burim i pashtershem”.

Aspekte nga filmi “Duke perdorur rrezatimin berthamor”, “Misri hibrid”, “Toka”, “Qershori dhe gruri”, “Femijet dhe autokombanja”.

Aspekte nga filmat “Roje vigjelente”, “Nje firme e hekurt”, “Kater kenge per Partine”, “Ne kuvendet e Partise”, “Kuvend ne bjeshke”, “Takimi i Enver Hoxhes me popullin “. Enver Hoxha duke folur sinkron ne kongresin e trete.

Momente xhirimi ne debore. Filmi artistik shqiptar 1957-1977. Pllakate te filmave artistike. Hysen Hakani duke xhiruar filmin “Femijet e saj”. Episod nga filmi. Aspekte nga filmat “Tana”, “Debatik”.

Aspekte nga filmi “Toka jone”. Piro Mani gjate xhirimit te “Vitet e para”. Duken Beqir Vaqari, Xhevdet Behri, Piro Milkani. Aspekte nga “Komisari i drites”.

Aspekte nga filmi “Duel i Heshtur” dhe nga “Ngadhnjim mbi vdekjen”. Aspekte nga filmi “Prita”, “I teti ne Bronz”dhe “Horizonte te Hapura”.

Aspekte nga filmi “Shperthimi”, “Brazda” si dhe pllakatet e filmave “Perse bie kjo daulle”, “Gjurma”, “Montatorja” dhe “Ndergjegja”. Aspekte nga filmi “Odiseja e Tifozeve”, “Kapedani”. Pllakati i filmit “Duke kerkuar 5 oreshin”, “Kur hiqen maskat”, “Udhetim ne pranvere”, “Çifti i lumtur”.

Bashkëpunëtorë: Atalanta Pasko, Koço Tollko
Regjia: Gezim Erebara
Skenari: Luan Rama
Muzika:
Producent: Kinostudio”Shqiperia e Re”
Viti: 1977
Kohëzgjatja: 105 min
(Info. sipas AQSHF)

____________
Kinematografia Shqiptare nje faqe publike qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply