(VIDEO) YJE TË SKENËS | ANTONETA PAPAPAVLI (1938-2013)!

0
1086

 

YJE TE SKENES | ANTONETA PAPAPAVLI!
“Artiste e Merituar”
Urdheri “Naim Frasheri” Klasi i I-re
17 Shkurt 1938 – 23 Shtator 2013

Nje video simbolike qe i kushtohet posacerisht asaj, njeres nga zonjat e medha te aktrimit shqiptar.

Sot duhet te ishte pervjetori i lindjes se aktores se paharruar, Antoneta Papapavli, nje tjeter humbje e madhe nga gjenerata e arte e aktoreve tane.
Per arsye shendetesore, probleme me kembet dhe dhimbje te here pas hereshme te trupit eshte e detyruar te nderprese karrieren ne vitin 1988.
Qe nga ky vit nuk luan me asnje rol. Rregjisoret e kerkojne edhe mbas 1990-tes, por ajo refuzon mbasi nuk ka energji per te perballuar aktrimin.
Ne vitin 2003 semundja i veshtiresohet dhe mbetet e paralizuar perfundimisht ne shtepi.

Gjate kesaj periudhe, me merite te plote, merr urdherin “Naim Frasheri” Klasi I, dekorata te ndryshme per kontributin e dhene ne skenen shqiptare.
Pas semundjes te gjate prej 23 vjetesh largohet nga jeta me 23 Shtator 2013 duke lene imazhin e saj tek spektatoret, jo vetem hijen e nje zonje te vertete aristokrate, por edhe si aktore e denje, nje IKONE E PAVDEKSHME e skenes sone.

__________

Kinematografia Shqiptare nje faqe publike ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply