(VIDEO) Filmi “Debatik”!

0
1419

 

“Debatik” është një film dramatik me teme nga lufta e II boterore
ne Shqiperi i realizuar ne vitin 1961.

Regjia : Hysen Hakani, Gëzim Erebara
Skenari : Hysen Hakani, Gëzim Erebara
Producent : Shqipëria e re
Muzika : Tish Daija

Tre vjet pas pushtimit fashist fëmijët krijojnë organizatën e fëmijëve anti-fashistë që e quajtën Debatik (Djemtë e Bashkuar, Anëtarë të Ideve Komuniste). Coli, një djal i varfër jetim, pranohet në Debatik. Ai arrin të lajmeroj mësuesin komunist që është në kurth por vritet gjatë këtij aksioni. Xha Demiri e gjen të vdekur dhe e merr në karrocën e vet.

INTERPRETOJNE
Shpëtim Zani……Coli
Dhimitër Pecani……Agimi
Pëllumb Dërvishi……Genci
Sulejman Pitarka……Mësuesi
Seit Boshnjaku……Toger Franko
Gjon Karma……Jorgo
Lazër Vlashi……Kuestori
Sander Prosi……Drejtori i shkollës
Roland Trebicka……Kosta
Loro Kovaçi……Drejtori italjan
Ndrek Shkjezi……Tregtari
Skënder Plasari……Skënderi
Gjeranqina Osmanlliu……Merushja
Besim Levonja……Xha Lymi
Benhur Tila……Agroni
Mario Ashiku……Asrtiti
Luigjina Leka……Shpresa
Qenan Toro……Provokatori
Tonin Kançi……Kapter Bruno
Ilia Shyti
Mihal Stefa
Violeta Manushi
Dario Llukaçi
Drita Haxhiraj

Per nje informacion me te gjere rreth filmit, lexoni skeden si me poshte:

________________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply