(VIDEO) FILMI “KËSHILLTARËT”!

0
1667

 

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
“Keshilltaret”
Filmi është prodhuar nga Kinostudio “Shqipëria e Re” në vitin 1979.
Regjia: Xhezair Dafa,
Skenari: Kujtim Gjonaj,
(C) Copyright / Producent: Kinostudio “Shqipëria e Re”
Muzika: Sokol Shupo.

Fundi i vitit 1943. Të gjithë anëtarët e këshillit antifashist të pranishëm në një ceremoni dasme në fshat arrestohen. Gjermanët kanë arrestuar edhe dhëndërin. Këshillëtarët vihen nën presion për të nënshkruar një deklaratë kundër këshillit antifashist si kusht i vetëm për lirimin e tyre. Ata refuzojnë dhe ndërkohë planifikojnë arratisjen e dhëndërit në rast të një ekzekutimi.

Interpretojnë
Kadri Roshi… Kryetari i Keshillit
Ndriçim Xhepa… Dhendri
Adem Gjyzeli… Abedini
Luftar Paja… Keshilltari
Lazer Filipi… Anetari 1
Enver Dauti… Spiuni
Qemal Mehmeti………
Met Shehu……….
Llambi Kacani……….. Drejtues i Keshillit
Shpëtim Shmili……… Oficeri Gjerman

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden si me poshte:

_________________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply