Ylli Kokona, producent i filmit ne RTSH!

0
858

Ylli Kokona
Producent i filmit televiziv ne RTSH.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lindi ne Tirane me 15 tetor 1940. Ka mbaruar studimet e larta ne Universitetin e Tiranes ne Fakultetin biologji-kimi. Ne vitin 1977 fillon punen ne Radio Televizionin Shqiptar dhe drejtoi problemet e organizimit te xhirimeve te filmave televizive te gjinive te ndryshme.

Me 1978, realizoi si producent filmin e tij te pare televizive “Gjyshi partizan”. Deri ne vitin 1990, drejtoi si producent xhirimin e 13 filmave televizive ne 21 seri si “Emblema e dikurshme” (4 seri) – 1979 / “Me hapin e shokeve” – 1979 / “Agimet e stines se madhe” (5 seri) – 1981 / “Alo tekniku” – 1982 / “Flaka e maleve” (2 seri) – 1982 / “I paharruari” – 1984 / “Kronike e atyre viteve” (3 seri) – 1986 / “Rinkonstruksioni” – 1988 / “Flete te bardha” (2 seri) – 1990 / “Ketu ben ftohte” – 1992 / “Amigo” – 1995 / “Porta Eva” – 1997 etj.
________________
Kinemtografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare / Toena 2002 / A. Hoxha / f. 200.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.