Zagorka Shuke (1914-2000 ) | Aktorët e roleve të vogla!

0
5218

Zagorka Shuke (1914 – 2000)
#kinematografiashqiptare, ne kujtim te atyre aktoreve ndonese me role te vogla episodike kontribuan sado pak ne kinematografine shqiptare.

Zagorka Shuke ishte pjese e ketij grupimi aktoresh amatore qe i pergjigjeshin me shume kenaqesi pjesemarrjes dhe ndihmes te dhene ne filmin shqiptar, ndaj duhet qe keta aktore te mos lihen ne harrese.


Aktore amatore. Lindi ne Oher me 14 korrik 1914 e martuar ne Pogradec dhe pjese e organikes se estrades amatore te Pogradecit.

Pervec aktivitetit ne kete trupe pati fatin te marre pjese edhe ne disa filma shqiptar si: “Mengjeze lufte” – 1971; “Kapedani” – 1972; “Rrugicat që kërkonin diell” – 1975 , ”Zonja nga qyteti” – 1976, “Dita e parë e emërimit” – 1981 etj.

Nderroi jete me 17 janar 2000

(C) Material i  rezervuar | Publikuar me pare ne Facebook qe ne shtator 2020

______________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here