Kinema Shqiptare – Almanaku

KINEMA SHQIPTARE - ALMANAKU

Foto galeri e filmit “Thirrja” | 45 vjet që nga shfaqja!

ALMANAKU I FILMIT SHQIPTAR TE KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE"! Data 26 tetor shenon 45 vjetorin e premieres se filmit "Thirrja" shfaqur pikerisht ne 26 tetorin e vitit 1976. Me poshte skeda informative si dhe nje foto...

Foto galeri e filmit “Përballimi” | 45 vjet që nga shfaqja!

ALMANAKU I FILMIT SHQIPTAR TE KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE"! 45 vjet me pare, me 25 tetor 1976 u shfaq ne kinemate e kryeqytetit filmi "Perballimi". Me poshte skeda informative si dhe nje foto galeri e...

Foto galeri e filmit “Ëndërr për nje karrige” | 37 vjet që nga shfaqja!

ALMANAKU I FILMIT SHQIPTAR TE KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE"! 1984 - 2021! Data 21 tetor shenon 37 vjetorin e premieres se filmit Enderr per nje karrige" shfaqur ne kinemane "Partizani" ne Tirane. Me poshte skeda informative si...

Foto galeri e filmit “Në shtëpinë tonë” | 42 vjet që nga shfaqja!

ALMANAKU I FILMIT SHQIPTAR TE KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE"! Si sot ne kete date, 15 tetor 1979, 42 vjet me pare do te shfaqej ne kinemate e kryeqytetit ne Tirane filmi "Ne shtepine tone". 1979-2021 Me...

FAQE ALMANAKU | 15 TETOR!

FAQE ALMANAKU | KA NDODHUR ME 15 TETOR! Kalendar ngjarjesh ne artin skenik Data 15 tetor shenon lindjen e aktoreve: Adem Gjyzeli (1941 - 2000), aktor i Teatrit "Petro Marko", Vlore Luan Qerimi (1929-2018), aktor i Teatrit dhe...

Foto galeri e filmit “Nxënësit e klasës sime” | 37 vjet që nga shfaqja!

ALMANAK I FILMIT SHQIPTAR TE KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE"! Data 30 shtator shenon 37 vjetorin e premieres se filmit "Nxenesit e klases sime, shfaqur ne kinemane "Partizani" ne Tirane, pikerisht me 30 shtator 1984. Me poshte...

39 vjet që nga shfaqja e filmit televiziv “Një ngjarje në liqen”!

ALMANAKU I FILMIT SHQIPTAR TE KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE" 12 tetori shenon ne kalendarin skenik te filmit 39 vjetorin e premieres se filmit televiziv "Nje ngjarje ne liqen" shfaqur ne RTSH pikerisht me 12 tetor...

Foto galeri e filmit “Dollia e dasmes sime” | 43 vjet që nga shfaqja!

ALMANAKU I FILMIT SHQIPTAR TE KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE"! Si sot ne kete date, me 10 tetor plot 43 vite me pare do te kishte premieren filmi "Dollia e dasmes sime" ne kinemate e Tiranes....

Foto galeri e filmit “Zambakët e bardhë” | 38 vjet që nga shfaqja në...

ALMANAKU I FILMIT SHQIPTAR TE KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE" Me 8 tetor te ketij viti shenohet pervjetori i 38-te i shfaqjes se filmit televiziv "Zambaket e bardhe " nga RTSH, Radiotelevizioni Publik Shqiptar. 1983-2001! Me poshte...

FAQE ALMANAKU | 23 SHTATOR!

0
Kalendar ngjarjesh ne artin skenik! Ndodhi me 23 shtator. Me 23 shtator linden: Aktorja e shquar e teatrit dhe kinematografise shqiptare, Marie Logoreci (1920-1988), Artiste e Popullit, Nderi i Kombit. Operatori Hamndi Ferhati (1918-1990) si dhe piktori i...

Foto galeri e filmit “Njeriu me top” | 44 vjet që nga shfaqja!

0
ALMANAKU I FILMIT SHQIPTAR TE KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE" 1977-2021. Jane plot 44 vjet qe nga shfaqja e filmit "Njeriu me top" ne kinemate e Tiranes. Xhirimet e ketij filmi u bene ne fshatrat e rretheve...

Foto galeri e filmit “Shirat e vjeshtës” | 36 vjet që nga shfaqja!

0
ALMANAKU I FILMIT SHQIPTAR TE KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE" 36 vjet me pare ne kinemane "Partizani" ne Tirane do te shfaqje filmi "Shirat e vjeshtes" (1985-2021) Ky film fitoi cmimin e dyte ne Festivalin e 6-shte te...