Kinema – Shqiptare – Teatri

TEATRI

Foto nga teatri “Lidhja e mrekullueshme” | 77 vjet që nga shfaqja premierë!

0
PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR! 77 vjet me pare, pikerisht si sot me 24 maj, ne skenen e Teatrit te Shtetit do te ishte shfaqja teatrale premiere “Lidhja e mrekullueshme” e autorit sovjetik V.M. Kirshrim Regjia: Skenografia Interpretet: (Skeda per...

Foto e shfaqjes “Përleshja” | 68 vite që nga shfaqja premierë!

0
PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR! Si sot ne kete date, 22 maji, shenon kete vit 68 vjetorin e premieres se shfaqjes “Perleshja” dhene ne skenen e Teatrit Popullor pikerisht me 22 maj 1955. 1955-2023 Drame me 4 akte...

Foto nga teatri “Lulet e Shegës” | 47 vjet që nga shfaqja premierë!

0
PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR! Si sot ne kete date, 47 vjet me pare, ne skenen e Teatrit Popullor do te jepej premira e shfaqjes “Lulet e Sheges” te autorit Kole Jakova! (1976 – 2023) Regjia: Agim Qirjaqi...

Foto nga teatri “Zëri i Amerikës” | 72 vjet që nga shfaqja premierë!

0
PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR! Data 5 maj sjell ne kujtese kete vit 72 vjetorin e premieres se shfaqjes "Zeri i Amerikes" dhene ne skenen e Teatrit Popullor. 1951 - 2023 Autori: B. Llavrangev Regjia: Skenografia: Interpretet: Skeda per t`u plotesuar © Material...

Foto nga teatri “Në Gjenevë” | 66 vjet që nga premiera!

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR Si sot 66 vjet me pare, me 12 maj 1957, ne skenen e Teatrit Popullor do te shfaqej premiera e teatrit “Ne Gjeneve”, nje drame e autorit S. Vaqarri. Vini re: Eshte...

Foto nga teatri “Martesa me prikë” | 71 vjet që nga shfaqja premierë!

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR 71 vjet me pare, me 11 maj 1952, ne skenen e Teatrit Popullor, u dha premiera e shfaqjes “Martesa me prike” e autorit Djakorov. 1952-2023! Regjisori: Skenografia: Koreografia: Muzika: Grimi: Interpretet: VINI RE: Skeda per t`u plotesuar. Kushdo qe...

Foto galeri nga teatri “Gjenerali i ushtrisë së vdekur” | 51 vjet që nga...

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR 51 vjet me pare, me 10 maj 1972, ne skenen e Teatrit Popullor, u dha premiera e shfaqjes “Gjenerali i ushtrise se vdekur” e autorit Ismail Kadare. 1972-2023! Regjisoret Piro Mani / Vladimir...

Foto nga teatri “Ngjarje në fabrikë” | 55 vjet që nga shfaqja premierë!

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR 55 vjet me pare, me 8 maj 1968, ne skenen e Teatrit Popullor, u dha premiera e shfaqjes “Ngjarje ne fabrike ” te autorit Fadil Pacrami 1968-2023! Regjisori: Kujtim Spahivogli Skenografia: Agim Zajmi Grimi: Interpretet: Drita...

Foto nga teatri “Nga errësira në dritë” | 43 vjet që nga shfaqja premierë!

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR 43 vjet me pare, me 3 maj 1980, ne skenen e Teatrit Popullor, u dha premiera e shfaqjes “Nga erresira ne drite” te autoreve, Piro Mani dhe Dhimiter Xhuvani. 1990-2023! Regjisori: Skenografia: Muzika: Grimi: Koreograf: Interpretet: Pjeter Gjoka...

(VIDEO) TEATRI NË EKRAN” | “SHTËPIA E BERNARDA ALBËS”!

0
SHTEPIA E BERNARDA ALBES.....mp4 from Kinematografia Shqiptare on Vimeo. Teatri "Shtepia e Bernarda Albes" Vene ne skene nga Instituti i Larte i Arteve Shkruar nga F. G. Lorka Interpretojne studentet e kursit IV (Pune diplome) Pedagog: Gezim Kame Skenografia: Shaqir...

(VIDEO) TEATRI NË EKRAN | “VALSI I TITANIKUT”!

0
TEATRI NE EKRAN | "VALSI I TITANIKUT" from Kinematografia Shqiptare on Vimeo. TEATRI NE EKRAN | "VALSI I TITANIKUT" Nga: Tudor Mushatesku Realizuar ne vitin 1991 Regjia: Alfred Bualoti dhe Andon Qesari Skenografia: Shaban Hysa Muzika: Vladimir Kotoani shqiperuar nga Dionis...

Foto galeri e teatrit “Familja e peshkatarit” | 67 vjetori i premierës!

0
PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR “Familja e peshkatarit” njera nga shfaqjet me te arrira te teatrit tone u vendos ne skenen e Teatrit Popullor me 19 shkurt 1956, nje vit pas botimit te vepres se shkruar...