Nina Andoni | Profil!

0
1109

Nina Andoni 
Formuluese muzike ne Kinostudion “Shqiperia e re”

Lindi ne Tirane me 30 tetor 1947 ku mbaroi edhe shkollen e mesme artistike per muzike / Liceun Artistik “Jordan Misja”.

Me 13 shtator 1968 filloi punen ne repartin e montazhit te Kinostudios si formuluese muzike.

Ne fillim merret me filmin kronikal dhe dokumentar si formuluese muzike dhe montimin e zhurmave ne disa dhjetra e qindra suzhete e filma.

Paralelisht punoi edhe ne filmin vizatimore nga viti 1975.

Kolege dhe miket Nina Andoni (djathtas) dhe Mira Mecule !

 

Per filmin vizatimore “Zogu pushebardhe” (seria 5-te) u nderua me Medaljonin e Festivalit te 7-te te Filmit dokumentar dhe vizatimor.

Formulimet e saj muzikore kaluan perhere e me teper drejt perfeksionimit , duke u bere mjeshtre ne profesionin e saj.

Gjate kesaj periudhe merret edhe me disa filma artistike ne montimin e zhurmave.

Aktualisht jeton me familjen e saj ne Worcester, Massachusetts ne Sh.B.A!

__________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne v. 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare / Toena 2002 / A. T. Hoxha / f. 148

Fotot jane derguar per faqen nga vete zonja Nina Andoni te clen e falenderojme perzemersisht.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply