Në kujtim të aktorit Jorgji Spiro (1927-2002)

Gaqo Spiro (1927-2002) Aktor dramatik i Teatrit "Aleksander Moisiu", Durres dhe Kinematografise Shqiptare. Jorgji Spiru, ose i...

SKENARË TEATRI | “PËRKOLGJINAJT” (Akti i 3-të )

Skenari i drames "Perkulgjinajt" Akti i 3-te dhe i fundit. Linku per aktet...

Foto galeri e filmit “Ëndërr për nje karrige” | 37 vjet...

ALMANAKU I FILMIT SHQIPTAR TE KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE"! 1984 - 2021! Data...

Profil i piktorit Alush Shima!

Alush Shima Piktor filmi dhe kostumesh. Lindi me 21 tetor 1942 ne Tirane...

Në kujtim të regjisorit Qerim Mata (1934-2019)!

Qerim Mata (1934 - 2019) Regjisor, i filmave kronikale dhe dokumentare! Lindi në...

Intervista! | Fadil Kraja: “Drama ime, në teatrin e Gjakovës”

Interviste me dramaturgun Fadil Kraja (2005) Vepra: Krijimtaria e Krajës përfshin 5 vëllime...

Shkrimet e fundit për Kinemanë & Sportin

DEMIR HYSKJA (1937-2016) | ARTIST I POPULLIT!

(1937 - 2016) Aktor i teatrit "Skampa" - Elbasan dhe njeri nga Ikonat e aktrimit ne Kinematografine Shqiptare. "Artist i Popullit" Lindi ne Elbasan më...

XHELAL TAFAJ | PROFIL!

Aktor i teatrit dramatik “A. Moisiu” te Durresit, i Teatrit Kombetar dhe i kinematografise shqiptare.   Lindi ne Tirane me 31 janar 1953. Perfundoi studimet ne...

NESHAT TOZAJ (1943-2008)

(1943 – 2008) Shkrimtar, publicist dhe skenarist. U linde ne Vlore me 1 janar 1943. Mbasi mbaron studimet e larta punon per nje kohe ne laboratorin...

NIKOLLA PANAJOTI (1915 – 1957) | VETERAN I AKTRIMIT!

    Aktor i Teatrit Popullor (sot T.K), veteran i aktrimit shqiptar! U linde ne Fier me 1 janar. Nevojat ekonomike e bejne te punoje shume puné...

FAQE ALMANAKU | 1 JANAR!

  Ne almanakun skenik, data 1 janar, shenon lindjen e kater artisteve shqiptar: Demir Hyskja (1937-2016), "Artist i Popullit", Nikolla Panajoti (1915-1957), aktor i Teatrit...

(VARIETE) NGA MOT GEZUAR! PROGRAM FESTIV NE NDERRIMIN E VITEVE!

(VARIETE) NGA MOT GEZUAR! Program festiv me rastin e festave te fundvitit. Kolazh me skece, humor , kenge dhe valle te ndryshme ne vite. Estradat...

18 VJEÇARI FELICE LEVRATO | FUTBOLLISTI ME GJUAJTJET E RENDA “BOMBE”!

  1924 –Paris Fituesi i medaljeve te arta do te jete Uruguaji, madje me kete fitore parlamenti do te deklaroje feste kombetare !!! Fillon keshtu te...

XHULJETA KULLA | PROFIL!

Xhuljeta Kulla "Le ta marrin vesh te gjithe, te dua Kaso" . Aktorja e qindra roleve ne skenen e estrades dhe Teatrit ka lindur ne...

LINJA DELIKATE E TRIUMFIT ANGLEZ!

  Edhe sot e kësaj dite, megjithë faktet e vërtetuara të paktën teknologjike, në Angli, goli i Xhof Harst (Geoff Hurst), i cili në thelb...

BASKETBOLL | FINALET E KUPES SE REPUBLIKES!

"Partizani" , fitues i kupes se Republikes | 1972! 6 –pjesemarres, 5-pretendente! Finalet e kupes se Repubikes ne Basketboll per meshkuj qe u luajten ne...

Shkrime në fokus

Komentet e fundit

error: Content is protected !!