Në kujtim të aktorit Jorgji Spiro (1927-2002)

Gaqo Spiro (1927-2002) Aktor dramatik i Teatrit "Aleksander Moisiu", Durres dhe Kinematografise Shqiptare. Jorgji Spiru, ose i...

SKENARË TEATRI | “PËRKOLGJINAJT” (Akti i 3-të )

Skenari i drames "Perkulgjinajt" Akti i 3-te dhe i fundit. Linku per aktet...

Foto galeri e filmit “Ëndërr për nje karrige” | 37 vjet...

ALMANAKU I FILMIT SHQIPTAR TE KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE"! 1984 - 2021! Data...

Profil i piktorit Alush Shima!

Alush Shima Piktor filmi dhe kostumesh. Lindi me 21 tetor 1942 ne Tirane...

Në kujtim të regjisorit Qerim Mata (1934-2019)!

Qerim Mata (1934 - 2019) Regjisor, i filmave kronikale dhe dokumentare! Lindi në...

Intervista! | Fadil Kraja: “Drama ime, në teatrin e Gjakovës”

Interviste me dramaturgun Fadil Kraja (2005) Vepra: Krijimtaria e Krajës përfshin 5 vëllime...

Shkrimet e fundit për Kinemanë & Sportin

(VIDEO PROFIL) YJE TË SKENËS | LUAN QERIMI (1929-2018)

  VIDEO PROFIL | YJE TE SKENES! Luan Qerimi (1929-2018) Interpretime dhe foto te aktorit te shquar te skenes dhe ekranit shqiptar. _____________ Kinematografia Shqiptare 2013-2021

Foto galeri e filmit “Në shtëpinë tonë” | 42 vjet që nga shfaqja!

ALMANAKU I FILMIT SHQIPTAR TE KINOSTUDIOS "SHQIPERIA E RE"! Si sot ne kete date, 15 tetor 1979, 42 vjet me pare do te shfaqej ne...

Profil i aktorit Luan Qerimi (1929-2018) | Përkujtimore!

Luan Qerimi Aktor dramatik i Teatrit Popullor (sot T.K) si dhe i kinemase shqiptare. Zëri karakteristik, vetulla e harkuar tepër e bën portretin e tij të...

(VIDEO) Interval Muzikor | Myfarete Laze “Flakë dhe borë”

  INTERVAL MUZIKOR | ZERA TE ARTE TE MIKROFONIT TE KENGES! Myfarete Laze - "Flake dhe bore" Muzika Tish Daija. Teksti Llazar Siliqi. Nga spektakli "Koha ne...

Në kujtim të aktorit Adem Gjyzeli (1941-2002)!

Adem Gjyzeli Aktor dramatik i Teatrit “Petro Marko” – Vlore dhe i Kinematografise Shqiptare Aktori i mirenjohur i skenes sone sidomos pjese e Teatrit “Petro Marko”...

Profil i dramaturgut Hamza Minarolli!

Hamza Minarolli Dramaturg Lindi ne Pogradec me 15 tetor 1931. Mbaroi shkollen e mesme te pergjithshme “Qemal Stafa”, ne Tirane, 1960, ndersa studimet e larta i...

Ylli Kokona, producent i filmit ne RTSH!

Ylli Kokona Producent i filmit televiziv ne RTSH. Lindi ne Tirane me 15 tetor 1940. Ka mbaruar studimet e larta ne Universitetin e Tiranes ne Fakultetin...

FAQE ALMANAKU | 15 TETOR!

FAQE ALMANAKU | KA NDODHUR ME 15 TETOR! Kalendar ngjarjesh ne artin skenik Data 15 tetor shenon lindjen e aktoreve: Adem Gjyzeli (1941 - 2000), aktor i...

Profil i aktorit veteran Ndrek Prela (1920-2011)!

Ndrek Prela (1920-2011) Artist i Merituar Aktor i Teatrit "Migjeni", Shkoder njeri nga veteranet e brezit fillestar si dhe Kinematografise Shqiptare. Lindi më 20 mars 1920...

(Foto batuta) “Plaku vdiç e futen n`thes. Thesi s`e mori. E futen n`dhe. Dheu e nxori…….

Ne kujtim te legjendes Ndrek Prela 1920-2011 Plaku vdic, e futen n`thes Thesi s`e mori. E futen n`dhe. Dheu e nxori. E hodhen n`zjarr e prap u...

Shkrime në fokus

Komentet e fundit

error: Content is protected !!