Foto e ditës | Kur aktrimi shqiptar arrinte kulmin!

0
1194

Koloset e aktrimit shqiptar:
Sander Prosi (1920-1985) dhe Sulejman Pitarka (1924-2007)
Artiste te Popullit & Ndere te Kombit.

Data 24 mars sjell ne kujtese largimin nga jeta te dy artisteve nga me te medhenjte te aktrimit shqiptar.

24 mars 1985!

37 vjet me pare ne kete date tragjike per artin shqiptar, eshte humbja e madhe e Sander Prosit qe largohet i pari nga jeta, per te mbetur perjetesisht ne pelikul si simboli lapidar i perpjekjeve per driten e dijes, i udhes se shkronjave shqipe dhe pavaresine shqiptare. Dhaskal Todri, plaku i urte Ismail Qemali, gjenerali …… e sa figura te tjera ku me zerin dhe imazhin e tij do te na prije udhen drejt mijevjecareve te rinj, me te vetmen pasaporte, identitetin tone si shqiptar.

24 mars 2007!

15 vjete me pare dhe 22 vite mbas Sandrit, largohet nga kjo jete edhe Sulejman Pitarka, jo vetem nje aktor i shkelqyer por edhe dramaturg i cili i dha dramaturgjise shqiptare vepren “Familja e peshkatarit”.

Ndaj ne memorien e kombit te dy keto kolose do te jene perjetesisht, ne panteonin e pavdeksise.

_________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply