Foto galeri e teatrit “Sinjali i kuq” | 51 vjet që nga premiera!

0
1444

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR
“Sinjali i kuq” 
Teatri, me skenarin e Bashkim Kozelit dhe regjine e Piro Manit “A.P”, e pati premieren ne skenen e Teatrit Popullor me 24 Janar 1973, pikerisht 51 vjet me pare. 

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

1973 – 2024

Eshte fakt megjithate qe ky teater u vu ne skene me perpara ne teatrin “Petro Marko” te Vlores (1971) dhe dy vjet me pas ne Teatrin Popullor (1973) .

Me kete drame, qe cmohet si me e arrira e dramaturgut Bashkim Kozeli, u paraqit konflikti politik ndershteteror midis Shqiperise dhe ish-Bashkimit Sovjetik. Ne te spikaten fryma atdhetare, galeria e karaktereve, dialogu dramatik dhe tonet e ngritura, here-here edhe patetike. Eshte vene ne skene disa here nga Teatri Popullor me aktore te ndryshme qe kane interpretuar po ashtu role te ndryshme ne kete shfaqje.

Me poshte disa nga interpretet e kesaj shfaqje si dhe  nje foto galeri (qe mund te mos jene ato te premieres se shfaqjes ne vitin 1973):

Ahmet Pasha; Margarita Xhepa; Sheri Mita; Lazër Filipi; Mimika Luca; Luan Qerimi; Ndrek Luca; Agim Qirjaqi; Sulejman Dibra; Ndrek Shkjezi; Shkelqim Basha; Roland Trebicka etj.

 
 
 
 

© Material i rezervuar / Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 24 janar 2021 

_____________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw  

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.