Foto galeri nga teatri “Gjenerali i ushtrisë së vdekur” | 51 vjet që nga shfaqja premierë!

0
487

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR
51 vjet me pare, me 10 maj 1972, ne skenen e Teatrit Popullor, u dha premiera e shfaqjes “Gjenerali i ushtrise se vdekur” e autorit Ismail Kadare.
1972-2023!

Regjisoret Piro Mani / Vladimir Prifti / Qenan Toro
Skenografia: Agim Zajmi
Koreografia: Skender Selimi
Muzika: Limoz Dizdari
Grimi:
Inspektor skene: Avni Resuli
Drejtor shfaqje: Roland Trebicka
Sufler: Ndoc Gora

 

Interpretet:
Gjenerali…………Naim Frasheri (A.P) / Sander Prosi (A.M) / Sulejman Pitarka
Prifti…………..Pjeter Gjoka (A.P) / Vangjush Furxhi
Gjenerali leitnand………Anastas Kristofori / Prokop Mima
Kryetari i bashkise………Gjon Karma (A.M)
Specialisti shqiptar……..Fatos Haxhiraj / Luan Qerimi
Plaka Nice………Ferial Alibali / Mimika Luca / Violeta Manushi (A.P)
Gruaja e gjeneralit………Besa Imami (A.M) / Drita Pelinku
Kontesha Xampa …..Marie Logoreci (A.M)
Beti dhe nje dasmore……Pavlina Mani
Ish gjenerali…….Shkelqim Basha
I zoti i shtepise……Ilia Shyti
Fshatari……..Xhemil Tagani
Gruaja me bucele….Margarita Xhepa

Interpretues te tjere: Tomorr Guce / Pandi Siku / Esma Agolli / Lazer Filipi

(Pavlina Mani do te ionterpretoje dy role ate te Betit dhe nje dasmore. Sic shikohet edhe nga skeda informative, rolet jane te dubluara te interpretuar nga aktore te ndryshem dhe ne shfaqje te ndryshme te dhene gjate viteve)

© Material i rezervuar | Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 24 tetor 2022

_______________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply