Kinema Shqiptare – Profile

KINEMA SHQIPTARE - PROFILE

Robert Qafzezi, Regjisor, piktor dhe skenarist i filmit te animuar!

Robert Qafzezi Regjisor, piktor dhe skenarist i filmit te animuar. Lindi ne Tirane me 26 tetor1956. Mbaron studimet ne Insitutin e Larte te Arteve per pikture. Filloi punen ne Kinostudio “Shqiperia e re” me 1983 si...

(VIDEO) Dhorkë Orgocka (1936-2002) | Sekuenca nga teatri “Qyteti i akuzuar”!

  YJE TE SKENES Dhorkë Orgocka (1936-1932) Sekuenca nga teatri "Qyteti i akuzuar"! ____________ Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe nga viti 2013

Kudret Alikaj | Artistët e Teatrit “Zihni Sako”, Gjirokastër!

Kudret Alikaj Nje prej aktoreve por edhe drejtuesve i cili ka dhene nje kontribut te vyer ne jeten artistike te Teatrit Profesionist ‘Zihni Sako’ku u dallua per perkushtimin e tij jo vetem ne interpretimin e...

Formuluesja e muzikes Diana Fejziu

Diana Fejziu Formuluese muzike dhe e efekteve zanore te filmit shqiptar. Lindi ne Tirane me 24 tetor 1956 ku mbaroi edhe shkollen e mesme artistike “Jordan Misja” e me pas ILA (Insitutin e Larte te Arteve)...

Foto profil i aktorit Gjergji Mele!

Gjergji Mele Kryesisht aktor i roleve dytesore, ndonese pati nje rol kryesor ne televizivin “Agimet e stines se madhe” – 1981 ate te sekretarit. Lindi ne fshatin Terove te Pogradecit ne vitin 1952. Kreu studimet ne...

(VIDEO) YJE TË SKENËS | ÇIFTI I ARTISTËVE ORGOCKA!

  YJE TË SKENËS | ÇIFTI I ARTISTËVE ORGOCKA! Nje kronike e shkeputur nga cikli i emisioneve te TVSH-se dedikuar artisteve te vendit tone. Puntata kushtuar ciftit te artisteve te skenes Dhimiter dhe Dhorke Orgocka....

Në kujtim të aktorit Jorgji Spiro (1927-2002)

Gaqo Spiro (1927-2002) Aktor dramatik i Teatrit "Aleksander Moisiu", Durres dhe Kinematografise Shqiptare. Jorgji Spiru, ose i njohur gjithandej si Gaqo, u lind në Durrës me 18 maj 1927. Gaqo ishte vetëm 8 vjeç kur humb...

Profil i piktorit Alush Shima!

Alush Shima Piktor filmi dhe kostumesh. Lindi me 21 tetor 1942 ne Tirane nga nje familje e ardhur nga fshati Kuc i Vlores, zhvendosur ne Tirane qe ne vitin 1927. Burimi i pare i ndjesive te tij...

Në kujtim të regjisorit Qerim Mata (1934-2019)!

Qerim Mata (1934 - 2019) Regjisor, i filmave kronikale dhe dokumentare! Lindi në Tiranë, më 20 tetor 1934. Pas mbarimit të Institutit të Lartë të Arteve për aktor, filloi punë në kinostudion “Shqipëria e re”. Interpretoi...

Profil i dramaturgut të shquar Fadil Kraja!

Fadil Kraja Dramaturg i mirenjohur, shkrimtar dhe profesor! Në një vatër shkodrane ku kultura dhe arsimi ishin ushqimi i përditshëm, lindi më 18 tetor 1931 edhe shkrimtari i ardhshëm i cili do të kishte një krijimtari...

Fatos Rudha, piktor-grimior i filmit të kinostudios!

Fatos Rudha Piktor, grimior dhe operator. Lindi ne Tirane me 17 tetor 1953. Kreu shkollen e mesme ne Liceun Artistik “Jordan Misja” per pikture. Nga viti 1976-1991 punoi si piktor-grimior ne Kinostudion “Shqiperia e re”. Realizoi ne menyre...

Në kujtim të aktorit të shquar Aleksander Pogaçe (1943-2016)!

Aleksander Pogaçe (1943-2016)! Aktor dramatik i teatrit dhe Kinematografise Shqiptare I lindur ne Fier me 16 Tetor 1943, aktor i mirenjohur i skenes si ne Teater ashtu edhe ne Film. Loja e tij aktoriale te krijon...