Në kujtim të aktorit të humorit Haki Spaho (1954-2021)

0
2532

Haki Spaho (1954-2021)
Aktor i Estrades se Sarandes!

Lindi ne Korce me 28 tetor 1954.

Qe femije u aktivizua prane Estrades Profesioniste te Sarandes dhe dhuntite si komik e cuan vetiu drejt saj. Ka qene nga aktoret kryesore e me te aktivizuar ne kete trupe duke luajtur mbi 600 role e skece, kuplete, parodi, dialoge, monologe e materiale te tjera te pershtatshme per teatrin e varietese.

Karakterizohet nga zhdervjelltesia plastike dhe temperamenti, krijon karaktere te vecante fale aftesise se shenderrimit te shpejte nga roli ne rol.

Pervec roleve te vogla te natyres se varietese ka interpretuar edhe disa role kryesore ne drama e ko medi te vena ne Teatrin dhe Estraden e Sarandes si Pocari ne dramen “Monserati” te Robles (1980), plaku tek “Alarm ne postkomande” te E. Insufit, Sifi ne komedine muzikore “Floke debore ne prill” (1984) e E.Isufit dhe P. Kulles.

Ne vitin 2006 realizon figuren e Shen Pjetrit-Gabrielit ne komedine groteske “Enderr apo zhgjenderr”.

Drama te tjere: “Me plot deshire” / “Djem te mbare” / “Ne udhet e jetes” / “Te pamposhtur” etj. Aktori nderroi jete me 26 korrik 2021
________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
U publikua per here te pare ne tetor 2020
Referenca: Enciklopedia, Teatri dhe Kinematografia Shqiptare – Toena 2009 / J. Papagjoni / f. 428.

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply