(VIDEO) FILMI “PRITA”!

0
2659

FILMI SHQIPTAR ” PRITA” from Kinematografia Shqiptare on Vimeo.

FILMI SHQIPTAR I KINOSTUDIOS “SHQIPERIA E RE”
“Prita”

Filmi “Prita” është prodhuar nga Kinostudio “Shqipëria e Re” në vitin 1968.
Regjisor: Mit’hat Fagu,
Skenari: Xhevat Alibali,
Producent: “Shqipëria e re”
Muzika: Pjetër Gaci.

Ngjarjet e filmit janë të vendosura në atmosferën e Luftës Nacional-Çlirimtare dhe paraqesin heroizmin e partizanëve shqiptarë gjatë muajve të fundit të pushtimit gjerman. Një njësit i vogël partizan është ngarkuar me detyrë për të ndaluar një autokolonë gjermane të trupave speciale. Sulo mitralieri i njësitit duhet të bllokojë forcat gjermane të përparojnë. Partizanja Shaniko vritet duke luftuar për të shkatërruar kolonën. Sulo për tu hakmarrë për vdekjen e vajzës lufton për të asgjësuar autokolonën.

INTERPRETOJNE NE ROLE
Ndrek Luca……..
Fitim Makashi…….. Sulo
Teuta Rino…….. Shaniko
Frederik Fistani……..
Kin Jaku……..
Pjerin Shllaku……..
Sulejman Dibra……..
Enver Dauti…….. xhaj Akiu
Stavri Shkurti……..
Hasan Konçi……..
Sotiraq Çili…….. oficeri gjerman 2
Kiço Kristo……..
Nasim Kasmi……..
Jani Xibinaku……..
Grigor Servani……..

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden si me poshte:

_________________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply