(VIDEO) Filmi “Zemerimi i Akilit”!

0
496

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Filmi “Zemerimi i Akilit”(1962) from Kinematografia Shqiptare on Vimeo.

Nga Kinemaja Boterore, faqja jone mundeson filmin “Zemerimi i Akilit” i mirenjohur edhe nga shikuesit shqiptare nepermjet TVSH se kohes. 

“Zemerimi i Akilit” ështe i njohur zyrtarisht ne arenen ndërkombëtare si “Fury of Akilles”, është një film dramë historike italiane e prodhuar ne vitin 1962 bazuar në vitin e nëntë të Luftës së Trojës nga libri Iliada e Homerit. Filmi mban regjine nga Marino Girolami dhe luajti Gordon Mitchell në rolin e Akilit. U filmua në EuroScope dhe Eastman Color.

INTERPRETOJNE:
Gordon Mitchell ……….. “Achilles”
Jacques Bergerac ………. “Hector”
Cristina Gaioni …………. “Xenia”
Gloria Milland ………. “Briseis”
Piero Lulli ……….. “Odysseus”
Roberto Risso ……….. “Paris”
Mario Petri ………. “Agamemnon”
Erminio Spalla ……… “Nestor”
Fosco Giachetti……….. “Priam”
Ennio Girolami………”Patroclus”
Tina Gloriani………..”Andromache”

__________________
Mundeson per audiencen shqiptare online “Kinematografia Shqiptare”


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.