FAQE ALMANAKU | 1 JANAR!

0
688

FAQE ALMANAKU | 1 JANAR
Kalendar ngjarjesh ne artin skenik!

Data 1 janar, fillimi i vitit te ri, shenon lindjen e artisteve:

Demir Hyskja (1937-2016), “Artist i Popullit”, aktor i shquar i Teatrit “Skampa” Elbasan dhe i Kinematografise Shqiptare; Nikolla Panajoti (1915-1957), aktor i Teatrit te Shtetit (me pas Popullor) veteran i aktrimit, Neshat Tozaj (1943-2008), shkrimtar, publicist, skenarist i filmave artistike; Agim Verzivolli (1934-2012) fotografi veteran i filmit te kinostudios.

Po me 1 janar nderron jete aktori dhe regjizori i shquar Dhimiter Orgocka (1936-2021), Teatri “A. Z. Cajupi”, Korce si dhe i Kinematografise Shqiptare!

Nderim dhe respekt!

1 janari shenon edhe 51 vjetorin e shfaqjes se filmit artistik te Kinostudios “Shqiperia e re”, Guximtaret ! 1971-2022

____________________
Kinematografia Shqiptare qe ne v. 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here