Foto galeri e shfaqjes “Morali i zonjës Dulska” | 61 vjetori i premierës!

0
303

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR
Kete vit 27 shtatori, shenon ne kalendarin e artit skenik, ndermjet ngjarjeve te tjera edhe 61 vjetorin e premieres se shfaqjes tragjikomedi “Morali i zonjes Dulska” te Gabriela Zapolska, perkthyer nga Emil Plumbi dhe vene ne skenen e Teatrit Popullor ne vitin 1962. (1962-2023)

Ne kete pjese spikati loja dhe interpretimi i aktorit Prokop Mima ne rolin e Zbishek
Dulski-t .

                  

           

       

Regjia: Pandi Stillu (A.M)
Piktor: Shabe Hysa

Interpretet:
Zonja Dulska………Violeta Manushi
Zoti Dulski………….Mihal Popi (A.P)
Zbishek Dulski…….Prokop Mima
Hesia Dulski……….Ferial Alibali
Mela Dulski………..Margarita Xhepa
Juliasheviceva……..Liza Vorfi dhe Esma Agolli
Qeraxhesha…………Besa Zheji (Imami) A.M dhe Vangjel Pikuli
Hanka…………………..Marika Kallamata
Tudrahova……………Marie Logoreci (A.M)

Balet maester………..Skender Selimi
Inspektor skene……….Gjorgji Zagora
Dritat………………………Gani Karaj
Piktor ekzekutues…….Rrok Daberdaku dhe Ligor Harizi
Rrobaqepsit……………..P. Papaqako / V. Kadiqi / V. Dardeli
Sufler…………………………Ndoc Gora
Marangozet………………A. Konci ; R. Shtufi

   

© Material i rezervuar | Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 25 shtator 2023
_________
Kinematografia Shqiptare qe ne vitin 2013
Fotot pa logo jane © e Arkives se Teatrit Kombetar


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply