Foto profil i aktorit amator Ndoc Luka “Gaforja”!

0
1137

Ndoc Luka | Perkujtimore

Brezi i rritur me filmat shqiptar te kinostudios, e kane pare ate te luaje ne disa filma. Ky eshte aktori Ndoc Luka i levizjes amatore me origjine nga Shkodra. Profesioni i tij i vertete ka qene kryeinfermier ne repartin e ORL-se ne Spitalin n. 12-te ne Tirane.

Ndofta paraqitja e tij e vecante, tiparet e fytyres si dhe zeri karakteristik, kane bere regjisoret qe ai te jete pjese ne disa filma artistike te kinostudios, gjithmone ne role negative, role episodike. Roli me te cilin indetifikohet eshte ai me pseudonimin “Gaforja” ne “Fije qe priten”.

 

1967 ne filmin “Ngadhenjim mbi vdekjen” ne rolin e nje oficeri gjerman.

Keshtu ate e shikojme ne interpretim tek filmat:

1967 – “Ngadhenjim mbi vdekjen”
1973 – Operacioni “Zjarri”;
1976 – “Fije qe priten” (Gaforria);
1984 – “Vendimi” etj.

Aktori ka nderruar jete para 60-tave!

© Material i rezervuar / U publikua per here te pare me 6 gusht 2020

_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here