Profil i aktores Anila Karaj – Bisha!

0
1453

Anila Bisha
Aktore e viteve 90-te edhe pse startin e pati ne mesin e viteve 80-te!

Lindi ne Tirane me 5 maj 1968. Eshte diplomuar ne Institutin e Arteve të Bukura në Tiranë per aktore ne vitin 1990. Po kete vit emërohet aktore Teatrin Popullor (Teatri Kombëtar), ku punon edhe sot.

Ka realizuar afro 20 role ne teatër, ku me te suksesshmit mund te përmendim, sekretarja tek “Kush vjedh nje kembe ka fat ne dashuri”, Korina ne “Loja e pushimeve”, Dvori “Loja ne oborrin e pasme”, sekretarja e ministrit tek “Rreshajet” etj Ajo ka interpretuar disa role edhe ne filmin artistik.

Ne ekran do te beje deputimin ne vitin në vitin 1985 tek
“Guret e shtëpisë sime”.

Ka role kryesore ne “Sinjal dashurie” (1988), “Bolero`” (1997” film ku ne rolin e Ines ka marrë po ne kete vit, Çmim në Festivalin e Filmit në Saint-Étienne, dhe ne serialin e 2008-tes “Dhimbja e dashurisë”. Roli me i fundit i saj eshte ne v. 2018 ne filmin “Inane”. Kryesisht ka interpretuar role episodike. Eshtë bashkeshorte e regjisorit Besnik Bisha.

Filmografia
Fundi i nje gjakmarrje (1983)
Gurët e shtëpisë sime (1985)
Kur hapen dyert e jetës (1986)
Eja (1987)
Familja ime (1987)
Sinjal dashurie (1988), film me metrazh te shkurter
Pesha e kohës (1988), vajza e Luanit
Misioni pertej detit (19880
Një djalë edhe një vajzë – (1990)
Nata (1996)
Bolero – (1997)
Dhimbja e dashurise – (2008), serial
Inane – 2018.


_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here