Profil i piktorit të kostumeve Ylli Beqiri!

0
915

Ylli Beqiri
Piktor kostumesh i filmit shqiptar te Kinostudios “Shqiperia e Re”

Lindi ne Tirane me 10 gusht 1955 ku kreu Instituin e Larte te Arteve per pikture.

Filloi te punoje ne Kinostudio duke realizuar kostumet ne filmin e tij te pare “Kur po xhirohej nje film” (1981);

Ka realizuar gjithsejt 12 filma artistike si piktor kostumesh nder te cilet bejne pjese: “Qortimet e vjeshtes” (1981); “Kohe e larget” (1983); “Asgje nuk harrohet’ (1985); “Guret e shtepise sime” (1985); “Kur hapen dyert e jetes” (1986); “Vrasje ne gjueti” (1987); “Historiani dhe kameleoni” (1989); “Ngjyrat e moshes” (1990); “Bolero” (1997) duke vazhduar edhe me tutje me filma te tjere jashte prodhimit te Kinostudios.

VINI RE: Informacioni me i fundit qe disponojme per piktorin Ylli Beqiri eshte i v. 2002. Fatkeqesisht nuk kemi mundur te gjejme as edhe ndonje foto te tij.
Gjithsesi kjo eshte nje faqe e hapur dhe kushdo qe deshiron te kontriboje duke ndare me publikun nepermjet kesaj faqe informacionin e duhur, eshte mese i /e mirepritur.

Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 9 gusht 2022
_________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Filmit Shqiptar / Toena – 2002 / A. T. Hoxha f.44

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply