(VIDEO) Filmi “Dimri i fundit”!

0
2699

Filmi i metrazhit te shkurter : “Dimri i fundit”.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Dimri i fundit film i metrazhit te shkurter , prodhim i Kinostudios Shqiperia e Re” ne vitin 1976
Regjisoret: Ibrahim Muçaj dhe Kristaq Mitro,
Skenari: Nexhati Tafa, Producent: Shqipëria e Re,
Muzika: Aleksandër Lalo.

Përmbajtja e filmit
Gjermanët vijnë mes borës dhe dimrit. Në fshat mbeten vetëm gratë të cilat luftojnë deri sa partizanët e plagosur, të strehuar në fshat, të tërhiqen më thellë dhe bora të mbulojë gjurmët. Ballë për ballë me gjermanët, dhe nën kontrollin e tyre, gratë e fshatit të udhëhequra nga nënë Shano dhe nënë Mara nisen në grumbull për të bërë dru por në të vërtetë arrijnë me bukë dhe ushqime të partizanët.

Interpretojne:
Liza Laska, Mara
Margarita Xhepa, Shano
Dhimitra Plasari, Lulja
Rajmonda Bulku, Pranvera
Agim Qirjaqi, koloneli gjerman
Guljelm Radoja, ushtari gjerman

Skeda dhe informacioni i filmit si me poshte:
(Filmi Shqiptar 1957-1985 / Shtepia Botuese “8 Nentori”, Tirane / A. T. Hoxha)

_________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.