Andon Rudha (1927 – ), shefi i sektorit të filmit në TVSH!

0
606

Andon Rudha (1927 – )
Punonjes kulture, shefi i sektorit te filmit ne RTSH.

Lindi ne Divjake me 28 mars 1927.
Mori pjese ne Ushtrine Antifashiste Nacinal clirimtare, dhe mbas clirimit punoi si oficer dhe shef kulture ne regjiment deri ne vitin 1955.

Prej ketij viti deri ne v. 1957 punoi si nen drejtor i Pallatit te Kultures “Ali Kelmendi” ne Tirane.
Kreu studimet e larta ne sektorin e Kultures ne San Petersburg (Rusi).

Nga viti 1961 deri me 1974 punoi si shef i kultures prane Keshillit Qendror te Bashkimeve Profesionale te Shqiperise.

Nga ky vit e deri ne vitin 1987 punoi me perkushtim dhe angazhim maksimal si shef i sektorit te Filmit prane Radiotelevizionit Shqiptar ne periudhen kur ky institucion realizoi numrin me te madh te filmave (rreth 36) dhe u xhiruan serialet e pare televizive. Ne vitin 1987 del ne pension.

Vini re: Nuk disponojme asnje informacion pas vitit 2002 dhe nuk kemi mundur te gjejme asnje foto profili per z. Rudha.
_____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / Abaz T. Hoxha / f.345-346

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply