(VIDEO) Filmi “Mëngjeze lufte”!

0
759

________________________________

(vazhdimi i filmit si me poshte)

 Filmi “Mengjeze lufte” prodhim i vitit 1971.
Regjisor : Kristaq Dhamo.
Skenari : Dhimitër Xhuvani.
Producent : Shqipëria e Re.
Muzika : Robert Radoja.
Operator: (Faruk Basha)

Përmbajtja e filmit
Lufta e Dytë Botërore. Jashtë luftës së madhe antifashiste që bëri populli shqiptar nën udhëheqjen e Partisë Komuniste nuk mbeten as fëmijët. Gurin, Piron, Milon dhe Tomin i bashkojnë lodrat e tyre fëmijrore. Ky gëzim i pakët i tyre herë pas here trazohet dhe prishet nga hija e rëndë e ushtarëve pushtues. Ata e kuptojnë se s’është më koha e lodrave. Edhe ata duhet të bëjnë diçka. Të paktën, të gjejnë mënyrën për t’i rrëmbyer armë dhe veshje armikut të urryer. Përmes kësaj urrejtjeje dhe lufte ata bashkohen me shokë më të ritur, të cilët i organizojnë e i udhëheqin në veprime luftarake.

INTERPRETOJNE:
Rauf Pojani…
Fatmir Dika…
Edmond Papa…
Franc Dushi…
Fatmir Bllaceni
Mihal Paparizo
Sander Prosi…
Pandi Raidhi…
Demir Hyskja…
Minella Borova…
Ndrek Shkjezi…
Ilia Shyti…
Jani Riza…
Vangjel Grabocka
Gavril Panariti
Ymer Bala
Zagorka Shuke
Fatmir Graceni
Stavri shkurti
Gavril Panariti
Xhuvi Shuke.

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden e filmit si me poshte:

________________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013.


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply