(VIDEO) FILMI “PRANVERË NË GJIROKASTËR” !

0
1675

 

“Pranverë në Gjirokastër” është një film i prodhuar në vitin 1978 nga Kinostudio “Shqiperia e Re”.

Regjia: Muharrem Fejzo,
Skenari: Kiço Blushi,
Producent: Shqipëria e Re.

Përmbajtja e filmit
Film muzikor. Dy të rinj që e kanë njohur njëri-tjetrin gjatë një aksioni rinie, po martohen. Rrugës për në shtëpinë e nuses, dhëndëri dhe krushqit udhëtojnë nëpër qytete ku ndihen pëgatitjet për festivalin folklorin të Gjirokastrës. Pas ceremonisë së martesës, nusja mer pjesë në festival.

INTERPRETOJNE
Ilia Shyti…….. Xha Petro
Luftar Paja…….. Babai i dhendrit
Drini Hila…….. Dhenderi
Majlinda Bërxolli…….. Nusja
Bernard Kokalari…….. Regjisori
Sotiraq Bratko…….. Operatori Televiziv
Perika Gjezi……..
Selma Sotirllari…….. Mbesa e Petros
Gjon Vata…….. Babai i Nuses
Theofil Haxhijani…….. Regjisor i Grupit Amator
Petro Kosta…….. Regjisor i Grupit Amator te Gjirokastres

Per nje info. me te detajuar rreth filmit shikoni skenden si me poshte:

_____________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here