Aktori veteran Gjon Vata (1915-1986) | Foto profil!

0
1974

Gjon Vata (1915-1986)
Aktor qe erdhi nga levizja amatore megjithe kontributin e pamohuar ne kinemane shqiptare te Kinostudios “Shqiperia e Re”.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lindi ne Shkoder me 6 maj 1915.
Ne teatrin “Migjeni” mori pjese ne disa shfaqje te kesaj trupe. Keshtu mund te permendim ate tek “Drenusha e Drenices” ne vitin 1978 ne rolin e njerit nga kater komitet.

Ne kinematografi megjithate u aktivizua me shume ne filmat e Kinostudios “Shqiperia e Re” ndonese ne role fare te vogla, episodike ose si figurant.

Interpretoi kryesisht role te malesoreve trima e luftetare, veterane ose pensioniste. Keshtu shfaqet per here te pare ne filmin “Udhetim ne pranvere” ne vitin 1975 dhe deri ne vitin 1984 e gjejme ne rreth 9 filma, jo pak per nje aktore amatore (gjithmone ne baze te nje informacioni qe kemi te mundesuar mbas nje mungese dhe veshtiresie per ta gjetur ate).

Foto kolazh nga pjesemarja ne filmin artistik
 
 
 
 
 
 


Skeda e filmave:
1975 – Udhetim ne pranvere
1976 – Ilegalet
1977 – Shembja e idhujve
1977 – Zemra qe nuk plaken
1978 – Pranvere ne Gjirokaster
1981 – Qortimet e vjeshtes
1983 – Nje emer midis njerezve
1983 – Flaka e maleve (TV)
1983 – Fundi i nje gjakmarrje
1984 – Militanti
Nderroi jete ne Tirane me 26 maj 1986

© Material i rezervuar
Ekskluziviteti ne kete faqe me 30 janar 2022
____________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.