Formuluesja e muzikes Diana Fejziu

0
849

Diana Fejziu
Formuluese muzike dhe e efekteve zanore te filmit shqiptar.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Lindi ne Tirane me 24 tetor 1956 ku mbaroi edhe shkollen e mesme artistike “Jordan Misja” e me pas ILA (Insitutin e Larte te Arteve) ne dege n e muzikes. Punoi si formuluese muzike ne nje numer te konsiderueshem filmash kronikale dhe dokumentare.

Qe nga viti 1985 merret edhe me montimin dhe sinkronizimin e zhurmave dhe efekteve te ndryshme zanore ne filmat artistike.

Deri ne vitin 1990 mori pjese ne 8 filma artistike nder te cilet: “Hije qe mbeten pas” – 1985 / “Fjale pa fund” – 1986 / “Rrethi i kujteses” – 1987 / “Vetmi” – 1990 / “Vitet e pritjes” – 1990.

SINJALIZIM : Nuk disponojme asnje informacion pertej vitit 2002 dhe s`kemi mundur gjithashtu te gjejme ndonje foto per zonjen Diana Fejziu. Gjithsesi synimi i kesaj faqe eshte te mos anashkaloje e te leje ne harrese asnje emer nga artistet tane per aq sa kemi mundesine t`i kujtojme ato, gjithnje ne baze te nje informacionit te grumbulluar.
Nese ndokush disponon informacion perkates si dhe deshiron t`i bashkohet kauzes sone, duke na ndihmuar ne kete drejtim, do te jete mese i/e mirepritur dhe me shume falenderime te perzemerta.
___________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts sent to your email.