Fotografi dhe operatori i filmit Afrim Spahiu!

0
619

Faqe nga Alamanaku i Artit Skenik
3 maj lindi Afrim Spahiu
Fotograf, operator i filmit dokumentar dhe artistik.

Lindi me 3 maj 1951 ne Dibren e madhe.
Ka kryer studimet e larta ne Akademine e Teatrit dhe Filmit ne Zagreb, Kroaci.

Pervec veprimtarise se gjere ne fushen e fotografise brenda dhe jashte Maqedonise , ku ka celur edhe disa ekspozita shume te suksesshme si dhe xhirimin e filmave dokumentare ai ka xhiruar edhe filma artistike qe jane prodhuar nga Kosova Film:
“Gjurme te bardha” (1980);
“Lepuri me 5 kembe” (1982);
“Perroi vershues” (1983);
“Kolonel bunker” etj.


______________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare – Toena 2002 / A. T Hoxha / f. 358

Follow us:
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here