Interval Muzikor | Alida Hisku – “Vajzat e fshatit tim”!

0
1629
“Vajzat e fshatit tim”,
muzika Enver Shengjergji,
teksti Zhuliana Jorganxhi,
kenduar nga Alida Hisku dhe Petrit Dobjani (ne finale nga Valentina Gjoni) ne Festivalin e 13 -te te Kenges ne RTSH ne vitin 1974.
Video eshte shkeputur nga filmi “Kur hiqen maskat” prodhim i Kinostudios “Shqiperia e Re”” />

 

ZERA TE ARTE TE MUZIKES SE LEHTE SHQIPTARE
“Vajzat e fshatit tim”,

Muzika Enver Shengjergji,
Teksti Zhuliana Jorganxhi,
Kenduar nga Alida Hisku dhe Petrit Dobjani (ne finale nga Valentina Gjoni) ne Festivalin e 13 -te te Kenges ne RTSH ne vitin 1974.
Video eshte shkeputur nga filmi “Kur hiqen maskat” prodhim i Kinostudios “Shqiperia e Re”

Anes e pas anes-o
Lumit te fshatit tim
Nga fushat vijne vashat so-ot
Djersa ne balle iu ndrin

Lumturine rrisin sot
Vashat tona duararta
Lule jane vete ato
Lulet e gezimit tone
Lulet e gezimit tone

Me buken e fushes-o
Me eren e malit o-o
Me kenge trimerie vashat
E kane rritur shtatin-o

Mes eres se fushes-o
Mes eres se malit-o-o
Rrisin dashurine vashat
Per djemte e fshatit-o

Anes e pas anes-o
Lumit te fshatit tim
Rriten vashat trimeresha
Ne roje te Lirise

Krahet e tyre ngjyre ar,
Sec i poqi dielli i jugut
Endrat e tyre kane ato
Kokra gruri stiv mbi toke
Kokra gruri stiv mbi toke

Me buken e fushes-o
Me eren e malit o-o
Me kenge trimerie vashat
E kane rritur shtatin-o

Mes buken e fushes-o
Mes eres se malit-o-o
Rrisin dashurine vashat
Per djemte e fshatit-o

__________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne  vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply