Operatori i zërit Skënder Nuzi!

0
596

Skënder Nuzi
Operator zeri.

U lind ne Rome / Itali, me 30 tetor 1940 nga cifti me baba shqiptar dhe nene turke. Ka kryer shkollen 7 vjecare . Filloi te punoje ne Kinostudio si shofer me 12 qershor 1963 dhe gradualisht ne saje te pasionit kaloi si mbajtes mikrofoni , teknik shkrimi, dhe operator zeri ne filmat kronikale, dokumentare dhe artistike. Per kolonen zanore te filmit dokumentare “Nuk harrojme” , u nderua me Medaljonin e Festivalit te 7-te te Filmit Dokumentare.

Filmin e pare artistike si operator zeri e realizoi ne vitin 1975 “Lume drite”. U shkeput per 5 vjet duke punuar si kinomekanik, shofer dhe operator zeri me nje grup te posacem xhirimi qe u ngrit ne ndihme te xhirimeve prane Arkivit Shteteror te Filmit. Ne vitin 1980 rikthehet ne repartin e zerit dhe realizoi si operator zeri filmat artistik: “Pas vdekjes” – 1980 / “Ne kufi te dy legjendave” – 1981 / “Nxenesit e klases sime” – 1984 / “Vjeshte e nxehte `41 – 1985 / “Tre dite nga nje jete” – 1986 / “Bregu i ashper” – 1988 / . A aktivizua paralelisht edhe me filmin dokumentare . Ne vitin 1990 u largua nga Kinostudios duke u marre me pune te ndryshme private.

* * *
Nuk kemi ndonje informacion te metejshem se v. 2002.
Gjithsesi synimi i kesaj faqe eshte te mos anashkaloje e te leje ne harrese asnje emer nga artistet tane per aq sa kemi mundesine t`i kujtojme ato, gjithnje ne baze te nje informacionit te grumbulluar.
Nese ndokush disponon informacion perkates si dhe deshiron t`i bashkohet kauzes sone, duke na ndihmuar ne kete drejtim, do te jete mese i/e mirepritur dhe me shume falenderime te perzemerta. Na i dergoni ato ne privat ose ne kutine elektronike, ne adresen shqiptarekinematografia@gmail.com
________________________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe nga 2013
Referenca: Enciklopedia e Kinematografise Shqiptare / Toena 2002 / A. T. Hoxha / f. 293

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Vimeo: Kinematografia Shqiptare (vimeo.com)
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here