“Profeti” Sander Prosi në një thënie që i reziston të gjitha kohërave…….

0
1454

Kolosi i skenes dhe ekranit shqiptar Sander Prosi, ne filmin “Gjeneral gramafoni” (1978) ka nje rol te vogel, por thenia, batuta qe ai citon i “veshur” me kete rol, i ka rezistuar te gjitha koherave duke e kthyer ne nje profeci ne nje fare kuptimi, nje parashikim edhe per kohet aktuale qe kalon Shqiperia. Thenia e vlefshme per cdo pushtetar pamvaresisht ngjyrimeve dhe kaheve politike, eshte nje citim qe thumbon, qe godet cdo politikan, cdo drejtues qe abuzoon me karrigen e tij nen emrin e popullit……

“O popull sa shume gjera behen nen emrin tend, biles edhe naltmadhnija flet nen emrin tend . Nje njeri mund te mashtroje nje tjeter per nje kohe, mund te mashtroje edhe nje popull per njefare kohe, por kurre nuk mund te mashtroje nje popull te tere per te gjithe jeten “

___________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply