(VIDEO) Filmi “Dëshmorët e monumenteve”

0
719

FILMI “DESHMORET E MONUMENTEVE” from Kinematografia Shqiptare on Vimeo.

Filmi “Dëshmorët e monumenteve” është prodhuar në vitin 1980.
Regjia: Fehmi Hoshafi,
Skenari: Luan Rama,
Producent: Kinostudio “Shqipëria e Re”
Muzika: Tahsim Hoshafi.

Filmi i parë i xhiruar në bazë ngjarjesh të vërteta të ndodhura gjatë Luftës së Parë Botërore. Një ekspeditë Austro-Hungareze disponon informacione dhe ngre një zonë arkeologjike në qytetin e vjetër Apollonia. Ekspertët e kësaj ekspedite si arkeologu Shniker duan të grabisin monumente të lashta por fshatarët e zonës të udhëhequr nga mësuesi luftojnë për t’i mbrojtur. Austro-Hungarezët ekzekutojnë mësuesin.

INTERPRETOJNE
Demir Hyskja…….. Andrea, mësuesi
Petrit Llanaj…….. Vangjo
Kadri Roshi…….. Jani
Andon Qesari…….. Hesler, kapiteni austriak
Shpëtim Shmili…….. zoti Shniker, arkeologu
Aleksandër Pogaçe…….. oficer Franc
Filika Dimo…….. zonja Kopler, arkiologe
Vani Trako…….. babai i Andreas
Miriam Bruçeti…….. gruaja e Janit
Josif Koçi…….. Stefani
Albert Verria…….. Tasi, bakalli i fshatit
Koço Papadhopuli……..
Ferdinand Radi…….. oficer Volfi
Zhani Ziçishti…….. Kristofori,psalti i kishës
Thoma Rrapi……..
Sokrat Priftuli……..
Genc Hasani…….. Genti, djali i Andeas
Margarita Dervishi…….. Ana, gruaja e Andreas

Per nje informacion me te detajuar rreth ketij filmi, shikoni skeden informative si me poshte:

__________________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply