(VIDEO) Filmi “Partizani i vogël Velo”!

0
1426

 

“Partizani i vogël Velo” është një film i prodhuar në vitin 1980.

Regjia: Xhanfise Keko,
Skenari: Anastas Kondo, Natasha Lako,
Producent: Shqipëria e Re ,
Muzika: Kujtim Laro.

INTERPRETOJNE:
Petro Papakosta…….. Velo
Kadri Roshi…….. xhaj Braho
Pandi Raidhi…….. komandant Bani
Stavri Shkurti…….. Sinani, babai i Velos
Fitnete Tiço…….. Validea, nëna e Velos
Eduard Çala…….. komisar Azemi
Merita Çala……..
Orinda Basha……..
Artan Imami…….. Petro, partizani
Ilir Çelia…….. Meçe, bariu

I vogli Velo mezi pret të rritet dhe të bëhet partizan i vërtetë. Kjo dëshirë e tij forcohet edhe më shumë pas vrasjes së të atit nga armiqtë dhe ai insiston që ta zëvëndësojë atë me çdo kusht. Disa herë ai nuk pranohet në rradhet e partizanëve për shkak të moshës së tij të vogël dhe të “pushkës që është më e gjatë se ai”. Por Velo nuk jepet. Më në fund ai arrin të pranohet në rradhët e partizanëve.

Per nje informacion me te detajuar shikoni skeden informative si me poshte:

___________________

Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply