(VIDEO) Filmi serial “Konti i Monte Kristos” (TV-BBC 1964)

0
675

Filmi serial, versioni i televizionit te mirenjohur BBC i vitit 1964
“KONTI I MONTE KRISTOS”
Ky version u shfaq edhe nga Televizioni Publik Shqiptar gjate viteve `70; `80!

The Count of Monte Cristo është një dramatizim britanik me 12 pjesë i romanit të Alexandre Dumas të vitit 1844 me të njëjtin emër. Ai u realizua nga BBC dhe u shfaq në vjeshtën e vitit 1964. Ne rolin kryesor te ketij seriali luan Alan Badel .
Seriali i mbijetoi politikës dhe është i disponueshëm në DVD.

Permbajtja e filmit
Edmond Dantes, eshte një marinar, qe akuzohet dhe burgoset në mënyrë të rreme nga tre burra që kanë arsye të ndryshme për ta xhelozuar. Pas 14 vitesh të burgosur në Chateau d’If ai arratiset dhe, pasi gjeti një thesar të fshehur në ishullin Monte Cristo, (të treguar atij nga Abbe Faria, një i bashkeburgosur, fillon një fushatë hakmarrjeje kundër te gjitheve që i kanë bërë padrejtësi.

INTERPRETOJNE NE KETE SERIAL:
Alan Badel …në rolin e Edmond Dantes
Natasha Parry …ace Mercedes
Philip Madoc ….në rolin e Fernand Mondego
Morris Perry …..si Danglars
Michael Gough ….në rolin e Villefort
Michael Robbins ….në rolin e Caderousse
Anthony Newlands ….në rolin e M. Morel
John Wentworth ….si Abbe Faria
David Calderisi ….në rolin e Jacobo
Cyril Shaps ….si Bertuccio
Rosalie Crutchley…. në rolin e znj. Danglarët
Patricia English …..si Mme. Villefort
Sandor Eles ….. Albert Morcerf
Isobel Black ….në rolin e Eugenie Danglars
Anna Palk ….në rolin e Valentine Villefort
Eduard de Souza ….në rolin e Maximilian Morel
Austin Trevor …në rolin e Cavalcanti
Richard Kay ….në rolin e Benedetto
Valerie Sarruf ….në rolin e Haydee

       

Seriali u realizua në 12 episode nga 25 minuta secili, me një kohëzgjatje totale prej 300 minutash. Ai u filmua bardh e zi dhe kishte një stil intensiv, teatror. Skenari mbeti kryesisht besnik ndaj komplotit origjinal dhe konsiderohet si versioni më i mirë në ekran i tregimit, me Badel aktorin kryesor. Seriali u prodhua nga Campbell Logan dhe u drejtua nga Peter Hammond. Skenari ishte nga Anthony Steven.
Nuk dihet nëse produksioni është transmetuar drejtpërdrejt me inserte para filmit apo nëse është transmetuar nga videokasetat me 405 rreshta të cilat janë fshirë më vonë, megjithëse të gjitha episodet mbijetojnë si telerecizime 35 mm.

SHIKONI SERITE SI ME POSHTE

SERIA 1 – “Komploti”


 

SERIA 2 – BURGOSJA NE “THE CHATEAU D`IF”


 

SERIA 3 – Abbe Faria


 

SERIA 4 – “Nje udhetim i rrezikshem”


 

SERIA 5 – “Ishulli i Monte Cristos”


 

SERIA 6 – “Nje kopesht ne Auteuil”

 

VINI RE: Serite e tjera do te publikohen se shpejti……

___________________
Mundesoi per publikun shqiptar online “Kinematografia Shqiptare” – shkurt 2023


Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply