Foto galeri e shfaqjes “Majlinda” | 66 vite nga premiera e saj!

0
1121

PREMIERAT E TEATRIT POPULLOR

3 shkurt 1958.
Ne kalendarin e premierave te teatrit shqiptar, kjo date shenon shfaqjen per here te pare te drames “Majlinda” ne skenen e Teatrit Popullor.

Vepra u shkrua nga Xhemal Broja
Shfaqja me tre akte u dekorua me Urdhrin e Punes se Klasit 1-re.

Regjia: Zina Andrit
Piktor: Stavri Rafael

Interpretet e kesaj premiere ishin:
Kujtim Spahivogli…..Agroni
Qenan Toro…..Astriti
Ndreke Shkjezi…Vili
Besa Imami dhe Margarita Xhepa…..Majlinda
Liza Vorfi……Melpomeni
Drita Pelinku….Ermira
Esma Agolli…..Helena
Behije Cela……Gjyshja e Helenes
Vangjel Pikuli…..Tefta
Miranda Toro……Merita (femije)
Avni Resuli…..infermier

 
 

© Material i rezervuar
Ekskluziviteti ne kete faqe mban daten 2 shkurt 2022

______________
Kinematografia Shqiptare ne aktivitet qe ne vitin 2013

Follow us :
Blog: https://albaniancinematography.blogspot.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ksh.faqjazyrtare
Dailymotion: https://www.dailymotion.com/kinematografiashqiptareartisporti
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCDRYQ5xCyGkfELm3mX8Rhtw

Discover more from Kinematografia Shqiptare - Sporti

Subscribe to get the latest posts to your email.

Leave a Reply